fitnessinspiration

Kategori: Motivation

En av mina största drömmar går i upplevelse!

Hej! Nu tänker jag berätta om varför jag fokuserar mycket kring teknikträning, det handlar så mycket mer än om bara teknikträning, det handlar nämligen om att jag ska få uppleva en av mina största drömmar, nej jag överdriver inte! Under min studentdag i fredags satt jag och öppnade massa presenter jag fått från släkt & vänner, osv. Sedan kommer det fram ett kurvert från syskonen och kusinerna, jag börjar läsa och sedan kommer tårarna. Jag kan inte sluta, jag gråter och gråter och gråter av extrem lycka. Jag har aldrig gråtit så mycket någonsin förut pga lycka. Pappa fick allting på film för han visste redan innan att jag skulle börja gråta, det är nästan så tårar börjar rinna igen när jag ser filmen på mig själv när jag läser brevet. Det som stod i brevet ser ni på bilden här ovanför. Det är nämligen så att jag ska få åka upp till Stockholm för att bo på hotell och sedan träna med min stora idol Kenny Dahlström, mer känd som Strävan. Ni som läser min blogg dagligen vet troligtvis vem han är då jag skrivit om honom otroligt många gånger förut, och även berättat om hur skakis och tårögd jag var första gången jag träffade honom på Luciapokalen 2014, som ni ser på bilden. När min bror hade kontakt med Kenny om min present sa han att han mindes mig väldigt väl, det gör mig ju bara gladare. 

Trots att Kenny är stark som ett djur så syftar han egentligen inte jättemycket på vikterna, utan väldigt mycket på teknik och andning osv. Jag tror det kommer kännas som att jag aldrig tränat förut när Kenny väl har synpunkter på mina knäböj. Det är nämligen så att vi ska köra en hel timme bara knäböj med fokus på metodik, teknik och biomekanik, som ska optiera mina knäböj. Jag blir helt snurrig och förstår knappt ingenting, men det ska bli så otroligt roligt! Efter en timmes knäböjande, ska vi bara sätta oss ner, ta en kaffe och prata. Tänk en hel timmes pratande med Kenny Dahlström, jag kommer ha så mycket motivation och så mycket nya kunskaper att ta med mig hem till Åseda för att kunna ta min träning till nästa nivå.

En bättre studentpresent kunde jag absolut inte få, jag kunde inte heller ana det, vilket gjorde det ännu bättre! Ingen är lyckligare än jag! 

Nya favoriten på gymmet!

Nej detta är egentligen inte alls min musikstil men just Volbeat tycker jag är sjukt bra och på senaste tiden har det blivit favoriten i lurarna på gymmet. Man blir otroligt fokuserad och taggad och vill bara kasta upp vikterna!

Kärleken till chins!

Hej på er! Idag var det dags för ett ryggpass och det blev ett väldigt kort pass faktiskt men ändå väldigt bra. Jag började med marklyft 5 stycken arbetsset på 70 och 80 kg, sedan några uppvärmningsset på lägre vikter. Jag kör ju mina marklyft på ryggpassen vilket egentligen är ganska idiotiskt eftersom att marklyft är en benövning, eller ja en helkroppsövning men den tar definitivt mer ben än rygg. Anledningen till varför jag gör så är för att jag inte orkar köra på knäböj och marklyft i samma pass, men det är riktigt jobbigt att köra marklyft dagarna efter ett benpass. Jag tror dock att jag ska börja köra vanliga smalmark lite framöver, jag kör ju sumomark då man står väldigt brett och har händerna innaför knäna, vi smalmark står man ungefär axelbrett och har händerna utanför knäna. Jag ska testa smalmark nästa pass och se om min rygg pallar det eller inte. Efter marklyften körde jag massa massa chins i chinsmaskinen, nya favoriten alltså. Jag ställer in så jag har ganska mycket hjälp för att enkelt ta mig upp och sedan då sakta sakta släppa tillbaka och hålla emot på nervägen. Efter massa chins fortsatte jag med latsdrag i ett superset med lutande hantellyft år sidan och avslutade sedan med 5 set chins till. Ett väldigt snabbt pass på mindre än 45 minuter, men bra blev det i alla fall!

Har ni inte sett Gympaläraren på Svt 1 så måste ni bara göra det! Jag tror inte det finns någon mer inspirerande och härlig kille som Kalle Wahlström. Han lyckas få mopedkillar till att börja träna och faktiskt tycka det är kul, utan några krav. Han ställer inte massa krav som resten av samhället gör, att man ska gå ner/upp i vikt, se ut på ett visst sett, äta på ett visst sett eller lyfta tungt. Det enda han vill är att få folk att börja träna. Jag tycker att fler borde ha samma mål som killen ovan, att fortsätta med träningen. För det finns så många som börjar träna, tränar otroligt mycket i början och ska köra dubbla pass varje dag. Det slutar oftast med att dom tröttnar och inte längre tycker det är kul att träna eller bara tycker det är jobbigt. Alla borde sätta upp ett mål att man ska fortsätta med träningen hela livet och få inte det som en rutin i vardagen. Det är bättre att träna två dagar i veckan ett helt år än att träna flera pass om dagen i två veckor men sedan inte träna på flera månader innan man för en tvåveckorsperiod igen.

Paket från Gymgrossisten!

Detta kom på posten igår, inget ovanligt utan mitt vanliga protein från Aldrig Vila som jag har i gröten varje dag. Jag lär troligtvis aldrig byta ut detta proteinet för de är det godaste jag smakat. Jag beställde även hem den nya celsiusen med smak av hallon/Acai, den ska smakas imorgon och jag hoppas verkligen att den är god!

Läsarfråga!

Fråga: Hej! Jag undrar vad det var som gjorde att du aldrig under dieten gav upp och bara sket i allt. Att du liksom inte någon gång tänkte att "äh en macka eller en liten chokladbit gör inte något"? Tänkte du aldrig ens den tanken? Du är grym!!


Svar: Hej! Jag tror, eller nästan vet att det var mitt mål som gjorde att jag aldrig gav upp. Om jag inte har ett mål med något jag gör har jag väldigt svårt att vara disciplinerad. Säg t.ex om jag skulle börja dieta nu bara för att gå ner i vikt, då hade jag inte haft ett tillräckligt viktigt och starkt mål för att följa det. Då hade jag kunnat tänka ''äh en macka eller en liten chokladbit gör inte något'', för det hade inte spelat så stor roll. Men inför en fitnesstävling spelar det roll, den där lilla chokladbiten kan chocka kroppen och göra att man slutar droppa fett, eller att man bara fortsätter va mer och mer sötsugen o då blir det bara svårare. Jag tror även att jag tänkte på alla andra som gjorde samma satsning, jag tänkte att om dom skulle klara dieta utan att fuska så skulle även jag klara det, jag ville inte vara sämre än någon annan. Precis som jag skrivit många gånger förut så struntade jag i vilket placering jag skulle få på tävlingen, men jag ville ändå kunna säga att jag gjort allt jag kunnat och att jag kämpat lika hårt som de andra. Jag hade inte velat ha i bakhuvudet att jag fuskat från dieten flera gånger och jag kunde varit bättre på scenen. Nu visste jag att jag hade gjort allt och jag kunde inte ha presterat bättre. Jag hade inte kunnat gå ner mer i vikt för jag var tillräckligt smal, jag hade inte kunnat bygga på mig mer muskler under dietens gång. Det enda jag hade kunnat göra annorlunda hade varit att väntat några år tills jag byggt på mig mer muskelmassa.

Under själva dieten tror jag faktiskt aldrig jag tänkte på att ge upp, dock kändes det tungt vissa dagar och då fick jag fundera på varför jag skulle fortsätta. Jag fick påminna mig om de bra sakerna, men nej jag hade aldrig tanken på att ge upp. Mer än 1 gång, och det var mellan Decembercupen och Luciapokalen. Jag mådde dåligt redan när jag klev upp på scen och sedan mådde jag dåligt ända tills dess att jag klev upp på scenen igen två veckor senare på Luciapokalen. Så fort jag hade klivit av scenen på Decembercupen började jag äta, jag åt och åt och ville aldrig sluta. Jag ville absolut inte tävla igen, för jag ville inte gå upp på den där scenen igen och må så fruktansvärt dåligt en gång till. Därför fortsatte jag att äta, under hela lördagen och söndagen. Men när jag sedan gick på dieten under måndagen ångrade jag det otroligt mycket, jag trodde inte jag skulle hinna tillbaka i form, jag lipade typ dag in och dag ut. Jag ville verkligen bara skita i dieten och inte tävla igen. Men då var det min familj och mina vänner som gjorde att jag fortsatte. Jag tänkte på att alla hade bokat hotell och köpt dyra biljetter till tävlingen, jag kunde inte bara strunta i tävlingen och göra alla besvikna. Jag skulle banimej tävla, om de så inte va för mig skull så var det för deras skull. Men tillslut gjorde jag det för mig själv, jag skulle bevisa för mig själv att jag klarade det. Så vad var det som gjorde att jag inte gav upp under 22 veckors diet? De va en blandning mellan mitt mål, en himla massa disciplin, vilja och jävlar anamma men även viljan att kunna bevisa för alla andra att jag var stark nog att klara en sån här tuff och hård satsning. Min familj och mina vänner var verkligen änglar under dieten, de stöttade mig dag som natt och tack vare dom klarade jag av att tillslut ställa mig på scenen och debutera i bikini fitness.

Beats Powerbeats2 wireless in ear!

Jag måste bara få rekommendera dessa underbara hörlurar som jag fick av mina föräldrar i födelsedagspresent. Jag hade endast testat dom på Media Market några gånger innan jag fick dom, jag visste att ljudet var riktigt bra men nu inser jag hur bra hel lurarna är. Förut tränade jag med vanliga iphonelurar med sladd och så hade jag mobilen i bh.n så mobilen blev fuktig av svett, så ofräsht och krångligt. Nu använder jag mina beats varje gång jag tränar och dom ligger alltid i träningsväskan, om jag av någon anledning har råkat lägga ur dom och kommer till gymmet utan är hela träningspasset förstört, haha. 

Jag kopplar lurarna med teleonen via bluetooth och sedan kan jag lägga mobilen på en bänk bredvid och jag kan röra mig fritt i hela gymmet  utan att det bryts. Jag behöver aldrig fasta med hantlarna i någon sladd eller få en fuktskada på telefonen. Det är bara inte hur smidigt som helst med dessa lurar utan de har riktigt bra ljud också, riktigt bra bas för att vara in ear lurar. Jag har testat ett par Beats studio och solo, det går självklart inte att jämföra för självklart är ljudet bättre i de lurarna, over ear har såklart bättre ljud. Men hur eller hur, jag rekommenderar mina Beatslurar starkt, det är utan tvekan den bästa och mest användbara födelsedagspresent jag fått! 

Kortleken!

Hejdär!

Jag vet att det är många av er som läser bloggen som vill ha tips på träning man kan göra hemma utan att behöva gå till gymmet, jag tycker egentligen att jag är ganska dålig på sånt. Jag vill ha tillgång till vikter när jag ska träna och gillar egentligen inte övningar med bara kroppsvikten. Men i somras fick mamma en rolig träningslek av min pt Tobias som min mamma, pappa, bror, kusin och moster testade tillsammans på trädgården hemma. De tyckte väldigt mycketom den så idag skulle jag hålla i ett träningspass för de andra som läster Idrott och hälsa 2, då tänkte jag att denna träningslek kunde vara bra!

Träningsleken heter kortleken och det enda du egentligen behöver är en kortlek, lite musik, dig själv och möjligtvis en matta att ligga på. Innan man börjar så väljer man ut 5 olika övningar, där jag idag valde hjärter- knäböj, ruter - armhävningar, spader - situps, klöver - rygglyft och joker - burpees. Man uteser en person som har koll på kortleken, vilket idag var jag. Jag drar ett kort och visar det ex spader 8, så ska man göra 8 situps, sedan kommer hjärter kung då är det 13 knäböj som gäller. Så rullar det på hela kortleken ut det blir totalt då 91 repetitioner per övning förutom burpees. Vi hade 3 jokrar och gjorde 10 burpess per joker så totalt 30 stycken då. Man har ingen vila emellan utan så fort man gjort färdigt en övning får man ett nytt kort. 

Jag vet att min pappa varit på ett gruppass på Hälsans hus där dom görde detta, fast då körde de två varv men bytte ut övningarna när första kortleken var slut. De hade även vikter, vilket man abslout kan ha om man vill försvåra träningspasset lite grann. Annars är detta träningssätt ganska basic och enkelt egentligen, man hade ju kunnat köra jobbigare övningar som blir ännu mer konditionskrävande. Hade jag varit elak hade jag satt burpess istället för rygglyft. Idag valde vi att försöka gå igenom hela kroppen, benen, bålen, ryggen och bröstet som även blir en hel del armar vid armhävnigarna och då även lite kondition av burpees. 

Favoriterna i lurarna på gymmet!

Det spelas alltid samma musik på gymmet, väldigt lågt i högtalarna så jag måste alltid ha egen musik i hörlurar. Dock är det ju så att det spelas alltid samma musik i mina öron också för jag är värdelös på att hitta nya och bra låtar. De är tur jag har vänner som jag kan sno spellistor av. För någon dag sen fick jag en lista från Edvin så nu spelas den om och om igen när jag tränar och dessa ↑ är favoriterna som får mig att göra några extra reps!

Paket från Gymgrossisten

Igår fick man sig ett litet paket från Gymgrossisten på posten med lite smått och gott. Först lite påfyllning på protein till mina goda grötfrukostar. 4 nocco av de nya smakerna äppel och cola, colan var ju sådär med äpple var verkligen den godaste utav alla nocco. Absolut min nya favorit, tycker dock det är synd att den är utan koffein. Två shakers och en proteinbar fick jag på köpet, som alltid och det behövs alltid. Jag ska även testa på något nytt, nämligen kreatin. Vad jag har hört så säger folk att ska man bara använda ett kosttillskott för ökad muskelmassa så är det kreatin. Såhär säger gymgrossisten om kreatin: ''Kreatin är ett naturligt förekommande ämne som finns i både kött och fisk. Kreatin ingår i kroppens energiomsättning. Vid fysisk aktivitet bryts musklernas energimolekyler, ATP, snabbt ned. Ett underskott av kreatin gör att energimolekylerna inte kan byggas upp lika effektivt och det gör att musklerna snabbt blir trötta. Syftet med ett kreatintillskott är att effektivisera återuppladdningen av energi i muskelcellerna. Ju mer energi som finns tillgängligt i muskulaturen och desto snabbare återuppladdningen sker desto starkare och uthålligare blir du.''

Det ska bli väldigt kul att testa, jag får väl helt enkelt utvärdera det om några månader, om det var värt pengarna eller inte!

Planer och mål framöver!

 

Jag är så himla taggad på vad 2016 ska ge mig, jag tänker ta vara på varje dag detta året. Jag tänker leva!! Ett av mina största ''mål'' är att jag inte ska dieta en enda gång detta året. Jag har en tendens att typ dieta 4 månader, äta upp mig i 2 veckor och sedan få börja om o dieta 4 månader till. Detta ska jag försöka undvika detta året, jag tänker försöka äta bra mat på ett litet kaloriöverskott för att kunna bygga muskler lättare. När jag tänker tillbaka på hur jag såg ut för två år sedan och hur stark jag var på gymmet så kommer jag på att jag egentligen inte utvecklats så himla mycket sedan dess. Jag har bara kört diet efter diet med extremt ätande emellan dieterna. Det är inte så konstigt att jag varken utvecklats muskelmässigt eller blivit starkare eftersom jag gått på kaloriunderskott hela tiden. Det är sjukt svårt att bygga muskler då, självklart gör man det men betydligt mycket mindre än när man äter på kaloriöverskott.

Min plan är nu alltså att lägga mig på ett litet kaloriöverskott men fortfarande med bra mat precis som på min tävlingsdiet med havregryn, ris, potatis, nötfärs, kyckling, torsk och ägg. Men nu kommer jag kunna vara mer flexibel, jag kommer även kunna äta lax som förut varit för fett, kunna äta kvarg till mellanmål som jag inte fick förut pga mjölkprodukter. Är det så att någon fyller år och vi ska ha kalas eller att jag ska träffa tjejkompisarna för middag, då kommer jag kunna äta det som bjuds och inte behöva ha med mig matlådor. Det enda som behövs är sunt förnuft. På helgerna kommer jag även att unna mig något gott, men jag ska verkligen försöka att inte frossa. Jag ska även försöka äta skolmaten, det går att plocka ut bra råvaror om man anstränger sig, bjuds det ex på pizza så kan jag enkelt bara gå till salladen och ta till mig massa keso och sedan fylla tallriken med sallad och knäckebröd.

 

Mitt mål är alltså att bygga så mycket muskler som möjligt och egentligen har jag ingen muskelgrupp som jag prioriterar mer än någon annan. Jag känner att jag måste få mer muskler på egentligen hela kroppen för jag har ingen muskelgrupp som är särskilt mycket sämre än någon annan. Däremot kommer jag inte träna värst mycket ben för det vet ni nog allihop att det är min bästa muskelgrupp. Visst jag kommer köra knäböj och marklyft, men jag kommer inte ligga o pressa i benpress och benspark utan fokuset kommer ligga på baksida lår och rumpa istället för framsida lår. Jag vill även bygga en breda rygg och få fram latsen mer, armarna är jag ganska nöjd med men dom får gärna bli större. Axlarna däremot är jag sjukt sugen på att få rundare och större, och magen, där måste det fram rutor!!

2016 ska jag få ett sund förhållande till mat! Min pappa säger alltid att jag är extrem, antingen äter jag på en extremt strikt och hård diet eller så äter jag till jag kräks. Nu tänker jag hitta en balans där både kropp och knopp mår bra!

 

 

 

Ã…rsresume 2015

Hej! Nu har jag haft denna bloggen i två år och förra året resumerade jag 2014 och nu tänkte jag det var dags att även resumera 2015. Jag hade som plan att 2015 skulle bli mitt år, jag skulle utvecklas så himla mycket. Det både blev och inte blev mitt år, det blev inte riktigt som jag hade tänkte mig då jag varit skadad mer än hälften av året och varit borta väldigt länge ifrån gymmet.

Januari: Jag började året med en liten offseason med mycket mat och väldigt mycket träning. Efter att dietat nästan hela 2014 var jag så sugen på att bygga muskler. Dock skadade jag ryggen bara någon vecka in i januari vilket gjorde att det blev totalvila från träningen. Jag åt matlådor i veckorna med mycket kolhydrater och sedan lyxade jag till på helgerna, det blev ofta tacos med vännerna. Vi hade friluftsdag med skolan, då var Sofia och jag i Hestra och åkte skidor. Det är en dag jag saknar väldigt mycket!

I Februari blev det mer skidåkning och denna gången med Emma, min storebrors flickvän. Snön höll sig kvar på marken för en gångs skull och då passade Wilma, Tesse, Tova och jag på att åka pulka och uppleva hur det var att va 10 år igen. Efter lång träningvila åkte jag till min coach Tobias och då drog jag upp 100 kg i mark för första gången. Efter det kunde jag inte gå på en vecka, min rygg sa emot och jag hade tydligen inte blivit hel än, så efter ännu massa vila hittade jag till spinningcykeln som fick bli min enda träning på två månader.

Mars: Efter två månaders vila från styrketräningen var jag tillbaka med lite styrketräning igen. Dock var träningen väldigt begränsad för jag fick aldrig göra någonting som påverkade ryggen. Familjen åkte till Österrike för att åka skidor i alperna och när vi kom hem därifrån var jag väldigt trött på min offseasonform. Efter att ha ätit på kaloriöverskott i 3 månader och gått upp ungefär 7 kg ville jag börja dieta igen så då fixade coach ett schema till mig. Vi hade inviggningsfest med jobbet som flyttade till nya lokaler.

April: Min ryggskada satt kvar vilket ledde till väldigt begränsad träning, det blev inte bättre när jag sedan drog sönder ett muskelfäste i bröstet. Det blev total vila från styrketräningen i yttligare 2 månader, då hittade jag till löpningen som jag verkligen blev fast för. Vi hade en mysig kväll hemma hos maja med massa plockmatt. Valborg firades i Kalmar med tjejerna, det börjades med sol och musik på en filt vid vattnet.

Maj: Äntligen kom nypotatisen och jag fick riktigt lyxiga matlådor med grillad kyckling varje dag. Jag, brorsan och kusinen åkte på fitnessgalan i Stockholm, jag fick träffa Peter Pansar Blaha och som vanligt mådde jag som en gud på mässan bland allt fitnessfolk. Det var dags för Åsedadagen och jag fick verkligen känna på hur de va att festa nykter, jag hade så sjukt kul!!

Juni: Jag tog sommarlov en vecka tidigare än alla andra, åkte till stan med Wilma och Alexandra för att titta när Sofia och Tesse gick på bal. Vi tog en god sallad på en uteservering och hade det allmänt bra. Jag, mamma, pappa och lillebror Johan tog en sista minuten till Alicante vilket var en grym start på sommaren. Firade midsommar hemma i Åseda istället för på Öland, det blev en succé, inga höga förväntningar ledde till att det blev grymt. Mamma och jag åkte till Alingsås för att se Sofia och coach Tobias göra debut i bodyfitness och mens physique. Det var då jag insåg att jag inte kunde tävla i bodyfitness för den muskelmassan hade inte jag. Jag gjorde min första knäböj på fem månader efter att varit skadad i ryggen, dock blev det vila efter det för min rygg var inte riktigt redo. Mamma, pappa, Johan och jag åkte till Borgholm över dagen, åt god mat och hade det allmänt bra.

I Juli kom äntligen sommaren till Sverige! Poolen hemma användes flitigt då jag hade kompisar hemma nästan varje dag. Sofia och jag åkte till Växjö och tittade på Norlie & KKV. Wilma och Tesse var med mig kvällen innan min tävlingsdiet skulle börja och vi hade picknik med pizza, kebabtallrik, ostbågar, godis, chips, glass, cola och celsius. Dagen efter var det inga problem att börja dieta för då var jag trött på onyttigheter. Dock bara efter några dagar fundrade jag över hur jag skulle klara av 22 veckors diet då jag nästan kräktes varje gång jag åt den frysta men upptinade potatisen. Det var Olsmässan och jag fick uppleva tre dagar av nykert festande vilket blev succe. Min storebror och hans tjej kom hem och berättade att jag skulle bli faster, nu är det nästan exakt en månad kvar till det är dags.

Augusti började med en helg i Köpenhamn tillsammans med familjen, jag hade med mig min kylväska och lyckades ta med mig matlådor för tre dagar. Vem säger att man inte kan hitta på saker på diet? Allt går med lite planering! Det blev mer festade och denna gången i Växjö på kar-oskar. Dieten rullade vidare och jag träffade min poseringscoach Amanda för min första poseringsträning. Släkten åkte till Liseberg för att åka massa karuseller. Jag åkte till Vetlanda för att träna med bästa Sofia och jag började sista året på gymnasiet.

I September gjorde min lillebror debut i A-laget, mamma hängde med mig en hel del till gymmet. Jag började trivas mer och mer med min kropp vilket slutade i många träningspass i bara sport-bh. Dieten rullade på och jag fick förbereda matlådor i stort jämt för när jag väl hade laddat upp med massa lådor så var dom nästan redan slut, 4 lådor om dagen. Jag började foarmrolla för att få fettet på benen att släppa lättare, och det gjorde det vilket ledde till att jag frös otroligt mycket och att gå i mjukiskläder i skolan blev standard. Jag gick till Jonatan Karlsson som är naprapat och han hjälpte mig med min rygg, det visade sig att jag inte alls hade en stressfraktur utan istället en diskbuktning. Jag träffade honom tre gånger, han knäcke min rygg och helt plötsigt blev jag bra i ryggen. Idag tre månader senare har jag inga problem med ryggen och får aldrig ont längre så nu kan jag köra fullt ut på gymmet!! Jag är så tacksam för Jonatans hjälp!!!

I oktober byttes min havregrynsgröt och nötfärs ut mot torsk och potatis, mina matlådor blev bara mindre och mindre. Jag träffade min teamkompis Emma för första gången och vi poseringstränade. Brorsan, kusinen och jag drog till med ett ryggpass i ishallen och jag testade för första gången på viktade chins. Jag fyllde 18 år och fick min första ätardag på 15 veckor som slutade i kaos! Jag gick på min första utgång, jag rekommerar inte en nykter utgång. Jag fick hem min tävlingsbikini och vi firade även Wilmas 18-årsdag på fyra krogar.

I November lades den sista växeln inför tävlingen igång, jag slutade med powerwalks på morgonen och ersatte dom med 45 minuters spinning varje morgon istället. Jag satte i löshår, fixade fransförlängning och lösnaglar inför tävlingen. Det var tömningsvecka innan tävlingen med 18 lådor kyckling och sparris på tre dagar. Till slut åkte vi till Lund där jag ställde upp i min aldrig första fitnesstävling där jag slutade på 13.e plats av 22 tävlande. Jag var både nöjd och inte nöjd med tävlingen, jag var så himla nervös att jag skakade extremt mycket på scenen. Jag kommer aldrig kunna tacka min vän Tesse tillräcklig för att hon var med och stöttade mig under dagen, att ha henne där kändes så otroligt bra. Jag var inte nöjd med hår, smink eller spraytan vilket gjorde att jag blev väldigt deprimerad efter tävlingen. Jag funderade till och med på att avsluta dieten och strunta i luciapokalen, men det gjorde jag inte. Det har jag min mamma att tacka för, hon stöttade mig och gjorde så jag ville fortsätta!

I December hade vi glöggkväll hos Tova, självklart fick jag vara utan men det var himla mysigt ändå. Jag bakade väldigt mycket julgodis och även en riktigt stor kladdkaka att ta med till tävlingen. Tillslut var det dags för min andra fitnesstävling, nämligen luciapokalen i göteborg. Jag hade mina allra närmaste vänner med mig, men även släkt och familj, vi hade världens bästa helg. Jag slutade på 16-18 plats (kommer ej få reda på exakta placeringen) av 32 tävlande. Efter min tävling gick vi alla ut på hard rock cafe, det var den bästa helen i mitt liv. Väl hemma i Åseda bjöd farmor på stuvade makaroner och köttbullar som jag hade önskat. Jag tog ledigt från träningen då jag hade tappat min träningsglädje, med efter 10 dagar var jag sugen på knäböj och det blev hela 22 set. Jag firade jul med min fina familj och hade det riktigt mysigt. På juldagen var det fest och jag drack min första alkohol på 358 dagar och hade så himla roligt!!

Vad händer nu?

Många av er undrar nog vad som händer i mitt liv just nu och vad planen är framöver. Jag vet att många undrar för jag får den frågan flera gånger varje dag numera. Jag får frågan när jag ska tävla igen, hur jag lägger upp kost och träning nu och om jag inte är rädd för att gå upp i vikt. Först kan jag väl bara säga att jag inte vet när jag ska tävla igen, eller om jag ens ska tävla igen. Just nu har jag inte någon tävling inplanerad och jag känner faktiskt inte att jag vill fokusera på det nu, om jag någon gång i framtiden vill tävla igen så tar jag det då. Något jag vet är att när eller om jag kliver upp på scenen igen så ska jag ha en väldigt mycket bättre fysik än denna gången. Jag är så himla sugen på att bygga mer och mer muskler nu, jag vill verkligen bli mer muskulös nu. Jag kände att jag mest bara blev väldigt smal under min diet och musklerna inte syndes så tydligt, jag hade inga rutor på magen, inga delningar på benen eller särskillt deffinerade armar utan jag kände mig nästan bara benig. Det är något som ska ändras på framöver, för nu vill jag bli mer muskulös. Så jag skulle aldrig ställa upp på en tävling redan nästa år för då känner jag inte att jag hinner förbättra min fysik och jag tycker det känns onödigt att gå upp på scenen igen men ungefär samma kropp, ska jag tävla igen så ska jag ha en helt annolunda fysik!

Hur jag lägger upp träning och kost nu är faktiskt väldigt oplanerat, jag lägger inte upp det på något vis faktiskt. I slutet av tävlingsdieten tappade jag verkligen allt träningssug, jag avskydde att träna och ville aldrig gå till gymmet. Jag blev väldigt trött på att träna efter ett träningschema och aldrig fritt få välja vad ville köra. Att ständigt känna sig tvingad att träna, och att jag körde 3 pass om dagen gjorde att det blev bara för mycket. Förut tränade jag för att jag tyckte det var kul men nu blev det bara ett tvång och missade jag ett pass kände jag mig dålig och att de tjejer jag skulle möta på tävlingen var bättre än mig. Redan efter Decembercupen när jag i stort sett lipade varje dag för att jag ville ge upp och inte ställa upp på Luciapokalen så bestämde jag mig för att ta ett break från träningen efter Luciapokalen. Det är precis vad jag har gjort, jag har inte varit på gymmet sedan det sista tömningspasset för 10 dagar sedan. Jag vill inte känna något tvång till att träna längre, jag vill få tillbaka min träningsglädje. Så just nu har jag inte planerat in något träningspass utan när jag väl längtar till gymmet, då ska jag dra dit och köra ett riktigt roligt pass, utan schema utan istället köra något kul som jag känner för, kanske blir det ett helt bicepspass, vem vet?

Samma sak gäller med maten, jag orkar verkligen inte bry mig om ett kostschema just nu, det blev alldeles för mycket i slutet och det enda jag tänkte på var när jag skulle få äta. När jag hade ätit mellanmålet kl 10 så satt jag hela tiden och tänkte på att klockan skulle bli 12 så jag skulle få äta lunch. Jag kunde inte riktigt koncentrera mig i skolan för jag tänkte bara på mina mattider hela tiden. Därför släpper jag helt på kostschema nu, jag äter när och vad jag vill. Känner jag för att skippa vanlig mat en hel dag och istället äta kakor och godis så gör jag det. Ingen ska få säga till mig vad jag ska och inte ska äta, för jag ha full kontroll på mitt liv och om mitt val nu är att äta massa onyttigt så är det även jag som får lida av en viktuppgång. Som förövrigt inte gör mig någonting, visst hade det varit härligt att gå runt med en tävlingsform året runt, men då hade jag aldrig kunnat må så bra som jag gör nu. Nu när jag inte har några måsten eller krav på mig så känner jag mig som en kung, jag har inte mått såhär bra på hur länge som  helst. Jag har dock bestämt mig för att inte väga mig, då kommer jag troligtvis bli väldigt deprimerad, men varje dag ställer jag mig i underkläder framför spegeln och försöker intala mig själv att detta är min nya form, den är fin, jag är fin och jag försöker även tänka på hur mycket bättre jag mår nu, några kilo extra men även så himla mycket lyckligare.

Shopping på scandinavian power weekend!

Hej! Självklart blev det en hel del shopping på mässan i helgen med de fina mässpriserna, det första jag gjorde var såklart att gå till Better Bodies monter. Jag ville egentligen ha en munktröja som är ljusgrå och turkos, men den var slut så jag hittade en annan som jag också har tittat på länge. En mörkgrå med neongrön text, så himla snygg! Ett vitt linne från Better Bodies följde även med, det har jag velat köpa väldigt länge. På köpet fick jag en rosa träningsväska värde 850 så jag blev asglad, den kommer användas flitigt.

På gymgrossisten köpte jag en tröja som stämmer så extremt mycket in på min tanke med livet just nu ''Let the GAINS begin'', fanken vad jag ska bygga muskler nu alltså. Dock var det på herravdelningen, men jag gillar mer killtröjorna för dom citaten är grymmare! Till sist köpte jag star nutritions nya tröja, riktigt snygg den också. En hel del nocco, celisus och andra koffeindrycker fick jag, dock jag har redan druckit upp de flesta, även lite olika provsmaker på protein fick jag också. Jag bara älskar fitnessmässor, nästa år MÅSTE jag tillbaka till fitnessfestivalen!

Scandinavian power weekend

Efter min tävling i lördags mötte jag upp min släkt och mina bröder inne på mässan som ägde rum i helgen i samband med luciapokalen. Man skulle kunna kalla den för lilla fitnessfestivalen för det var det ungefär. Jag hade inte druckit någonting sedan jag klev av scenen, hade varit utan vätska i över 25 timmar så det första jag gjorde var att springa till celsius monter för att köpa en celsius men självklart fick jag en gratis och även två av deras nya drycker vid namn nude, en dricka med lite kalorier men mycket protein. Jag öppnade min celsius och svepte den med en gång, så himla gott!!

Jag träffade min stora crush Linus Carlén och det måste nästan ändå varit den stora höjdpunkten på hela dagen, jag verkligen totalavvgudar honom. Han var så himla gullig och trevlig, han sa åt mig att ta det försiktigt med magen nu efter tävlingen, han frågade hur det gick på tävlingen och sedan bjöd han mig på nocco, bästa han! Nej jag ändrar mig, höjdpunkten på dagen var när han både gillade och kommenterade min bild på instagram, började nästan gråta ju!

Jag träffade även Rebecca Sundberg och Unni Lundlom som jag följer på Instagram som är stora förebilder, så himla gulliga och trevliga båda två. Bella och Natta fick träffa Hero, väldigt nöjda! Både Markus och Emil deltog i en tävling där man skulle hålla en 10 kg viktplatta rakt ut i luften som Markus gör på bilden, grymt starka var dom båda två!

Förra året på fitnessfestivalen deltog jag i celsius dipstävling och gjorde då 12 stycken. I år hade lohilo (proteinglass) en dipstävling och självklart ville jag ställa upp bara för att de va roligt. Mitt rekord har varit 16 stycken så jag visste att jag aldrig skulle klara av mässans rekord som var 25 st men jag deltog bara för att. Jag har inte kört dips på över två månader pga min bröstskada därför trodde jag att jag skulle va jättesvag men de va jag tydligen inte. Jag började köra och tillslut var jag uppe i 20 dips(!!!) Men då slutade domaren att räkna även om jag gjorde dips, jag trodde då att jag kanske inte gjorde tillräckligt djupa så att de inte var godkända. Men tillslut skriker han 24, alltså 1 ifrån rekordet!! Jag gjorde en 25.e och sedan även en 26.e men den var otroligt jävla jobbig, det var knappt att jag kom upp i låsningsläget som man måste, men jag gjorde det. Jag hade tänkt lägga av då men då skrek Markus ''Nu gör du en 27.e också'' Jag fortsatte men då hade jag ingen vilja kvar eftersom jag redan hade vunnit så då lyckades jag inte ta mig upp. Jag gjorde alltså 26(!!!) dips, 10 mer än mitt rekord, helt själva sjukt! Men dagen var inte slut, någon hade möjlighet att slå mitt rekord, men det var det ingen som gjorde så på kvällen fick jag ett sms om att jag hade vunnit. Så någon dag framöver kommer lohilo hem till mig med ett flak proteinglass, så härligt!!

Jag var verkligen i extas efter jag vunnit tävlingen, jag skakade både för att det var så jobbigt men även för att det var så kul! Jag älskar att gå på fitnessmässor, jag får prata med folk som har samma intresse som mig, träffa mina store förebilder och gå runt o göra av med massa pengar så egentligen onödiga grejer, för träningskläder har jag ju faktiskt gott om, men mer kan man alltid ha!

Detta var 4.e inlägget för idag, nu får det räcka, men mer snack om helgen kommer det absolut att bli. Det var utan tvekan den bästa helgen i mitt liv!!! Jag skulle inte vilja ändrat på någonting!!

Min kväll på Hard Rock Cafe!

När vi väl hade kommit tillbaka till hotellet så satt vi i lobbyn och bara pratade, åt lite goda nötter, chips, drack gott och hade det allmänt mysigt ett tag. Tillslut gjorde vi oss iordning för att gå ut och äta. Jag hade packat ner allting för vad jag skulle ha på mig på kvällen, jag skulle ha klackar, tights, klänning och ett speciellt halsband, MEN jag hade glömt klänningen!! Asså så osmart, men då hade min fina vän Julia med sig en extra som jag fick låna. Det kändes helt sjukt, Julia är mycket mindre än mig och att jag då kunde ha hennes klänning bevisade bara på hur liten jag blivit. Den klänningen hade jag aldrig kunnat låna i somras, men nu är jag verkligen mini!

Redan innan jag började min diet hade jag bestämt mig vad jag skulle äta när tävlingen var över. Vi skulle gå på Hard Rock Cafe och jag skulle äta en nachotallrik till förrätt och sedan en oxile stekt medium med pommes/klyftpotatis till, och det var precis vad jag åt! Jag hade bokat bord och vi var 17 stycken som klev in på ett proppfullt Hard Rock, jag älskar känslan inne i dom resturangerna. Wilma och jag delade på en nachotallrik och den var så himla god. Ingen av oss klarar av jalapenos för det är alldeles för starkt så dom fightades Tesse och Julia om, haha. Min oxfile var verkligen perfekt stekt, röd inuti men inte blodig och sedan med örtsmör till och pepparsås. Det var så SJUKLIGT gott och köttet bara smälte i munnen.

Det slutade med att jag åt Julias portion också eftersom hon inte orkade. Jag fick hela tiden frågan ''Är du inte mätt?'' ''Hur får du ens i dig allt'' Mitt svar var väl egentligen att självklart var jag mätt och egentligen fick jag inte ner mer mat i magen men det var så gott att jag inte kunde sluta äta. Mat är ju livet liksom!