fitnessinspiration

Kategori: Mot Luciapokalen 2015

Läsarfråga!

Fråga: Hej! Jag undrar vad det var som gjorde att du aldrig under dieten gav upp och bara sket i allt. Att du liksom inte någon gång tänkte att "äh en macka eller en liten chokladbit gör inte något"? Tänkte du aldrig ens den tanken? Du är grym!!


Svar: Hej! Jag tror, eller nästan vet att det var mitt mål som gjorde att jag aldrig gav upp. Om jag inte har ett mål med något jag gör har jag väldigt svårt att vara disciplinerad. Säg t.ex om jag skulle börja dieta nu bara för att gå ner i vikt, då hade jag inte haft ett tillräckligt viktigt och starkt mål för att följa det. Då hade jag kunnat tänka ''äh en macka eller en liten chokladbit gör inte något'', för det hade inte spelat så stor roll. Men inför en fitnesstävling spelar det roll, den där lilla chokladbiten kan chocka kroppen och göra att man slutar droppa fett, eller att man bara fortsätter va mer och mer sötsugen o då blir det bara svårare. Jag tror även att jag tänkte på alla andra som gjorde samma satsning, jag tänkte att om dom skulle klara dieta utan att fuska så skulle även jag klara det, jag ville inte vara sämre än någon annan. Precis som jag skrivit många gånger förut så struntade jag i vilket placering jag skulle få på tävlingen, men jag ville ändå kunna säga att jag gjort allt jag kunnat och att jag kämpat lika hårt som de andra. Jag hade inte velat ha i bakhuvudet att jag fuskat från dieten flera gånger och jag kunde varit bättre på scenen. Nu visste jag att jag hade gjort allt och jag kunde inte ha presterat bättre. Jag hade inte kunnat gå ner mer i vikt för jag var tillräckligt smal, jag hade inte kunnat bygga på mig mer muskler under dietens gång. Det enda jag hade kunnat göra annorlunda hade varit att väntat några år tills jag byggt på mig mer muskelmassa.

Under själva dieten tror jag faktiskt aldrig jag tänkte på att ge upp, dock kändes det tungt vissa dagar och då fick jag fundera på varför jag skulle fortsätta. Jag fick påminna mig om de bra sakerna, men nej jag hade aldrig tanken på att ge upp. Mer än 1 gång, och det var mellan Decembercupen och Luciapokalen. Jag mådde dåligt redan när jag klev upp på scen och sedan mådde jag dåligt ända tills dess att jag klev upp på scenen igen två veckor senare på Luciapokalen. Så fort jag hade klivit av scenen på Decembercupen började jag äta, jag åt och åt och ville aldrig sluta. Jag ville absolut inte tävla igen, för jag ville inte gå upp på den där scenen igen och må så fruktansvärt dåligt en gång till. Därför fortsatte jag att äta, under hela lördagen och söndagen. Men när jag sedan gick på dieten under måndagen ångrade jag det otroligt mycket, jag trodde inte jag skulle hinna tillbaka i form, jag lipade typ dag in och dag ut. Jag ville verkligen bara skita i dieten och inte tävla igen. Men då var det min familj och mina vänner som gjorde att jag fortsatte. Jag tänkte på att alla hade bokat hotell och köpt dyra biljetter till tävlingen, jag kunde inte bara strunta i tävlingen och göra alla besvikna. Jag skulle banimej tävla, om de så inte va för mig skull så var det för deras skull. Men tillslut gjorde jag det för mig själv, jag skulle bevisa för mig själv att jag klarade det. Så vad var det som gjorde att jag inte gav upp under 22 veckors diet? De va en blandning mellan mitt mål, en himla massa disciplin, vilja och jävlar anamma men även viljan att kunna bevisa för alla andra att jag var stark nog att klara en sån här tuff och hård satsning. Min familj och mina vänner var verkligen änglar under dieten, de stöttade mig dag som natt och tack vare dom klarade jag av att tillslut ställa mig på scenen och debutera i bikini fitness.

Scandinavian power weekend

Efter min tävling i lördags mötte jag upp min släkt och mina bröder inne på mässan som ägde rum i helgen i samband med luciapokalen. Man skulle kunna kalla den för lilla fitnessfestivalen för det var det ungefär. Jag hade inte druckit någonting sedan jag klev av scenen, hade varit utan vätska i över 25 timmar så det första jag gjorde var att springa till celsius monter för att köpa en celsius men självklart fick jag en gratis och även två av deras nya drycker vid namn nude, en dricka med lite kalorier men mycket protein. Jag öppnade min celsius och svepte den med en gång, så himla gott!!

Jag träffade min stora crush Linus Carlén och det måste nästan ändå varit den stora höjdpunkten på hela dagen, jag verkligen totalavvgudar honom. Han var så himla gullig och trevlig, han sa åt mig att ta det försiktigt med magen nu efter tävlingen, han frågade hur det gick på tävlingen och sedan bjöd han mig på nocco, bästa han! Nej jag ändrar mig, höjdpunkten på dagen var när han både gillade och kommenterade min bild på instagram, började nästan gråta ju!

Jag träffade även Rebecca Sundberg och Unni Lundlom som jag följer på Instagram som är stora förebilder, så himla gulliga och trevliga båda två. Bella och Natta fick träffa Hero, väldigt nöjda! Både Markus och Emil deltog i en tävling där man skulle hålla en 10 kg viktplatta rakt ut i luften som Markus gör på bilden, grymt starka var dom båda två!

Förra året på fitnessfestivalen deltog jag i celsius dipstävling och gjorde då 12 stycken. I år hade lohilo (proteinglass) en dipstävling och självklart ville jag ställa upp bara för att de va roligt. Mitt rekord har varit 16 stycken så jag visste att jag aldrig skulle klara av mässans rekord som var 25 st men jag deltog bara för att. Jag har inte kört dips på över två månader pga min bröstskada därför trodde jag att jag skulle va jättesvag men de va jag tydligen inte. Jag började köra och tillslut var jag uppe i 20 dips(!!!) Men då slutade domaren att räkna även om jag gjorde dips, jag trodde då att jag kanske inte gjorde tillräckligt djupa så att de inte var godkända. Men tillslut skriker han 24, alltså 1 ifrån rekordet!! Jag gjorde en 25.e och sedan även en 26.e men den var otroligt jävla jobbig, det var knappt att jag kom upp i låsningsläget som man måste, men jag gjorde det. Jag hade tänkt lägga av då men då skrek Markus ''Nu gör du en 27.e också'' Jag fortsatte men då hade jag ingen vilja kvar eftersom jag redan hade vunnit så då lyckades jag inte ta mig upp. Jag gjorde alltså 26(!!!) dips, 10 mer än mitt rekord, helt själva sjukt! Men dagen var inte slut, någon hade möjlighet att slå mitt rekord, men det var det ingen som gjorde så på kvällen fick jag ett sms om att jag hade vunnit. Så någon dag framöver kommer lohilo hem till mig med ett flak proteinglass, så härligt!!

Jag var verkligen i extas efter jag vunnit tävlingen, jag skakade både för att det var så jobbigt men även för att det var så kul! Jag älskar att gå på fitnessmässor, jag får prata med folk som har samma intresse som mig, träffa mina store förebilder och gå runt o göra av med massa pengar så egentligen onödiga grejer, för träningskläder har jag ju faktiskt gott om, men mer kan man alltid ha!

Detta var 4.e inlägget för idag, nu får det räcka, men mer snack om helgen kommer det absolut att bli. Det var utan tvekan den bästa helgen i mitt liv!!! Jag skulle inte vilja ändrat på någonting!!

Hotellfrukost!

På söndagsmorgonen var det självklart dags för hotellfrukost, och det hade jag längtat efter redan innan tävlingsdieten hade börjat. Jag hade till och med skrivit upp i somras vad det var jag ville äta till frukosten. Högst på listan stod det nutella, men självklart fanns det inte på detta hotellet såklart.. Vad gjorde jag inte då? Gick till närmaste mataffär, köpte med mig en burk nutella och tog med till frukosten. En hotellfrukost utan nutella är ingen hotellfrukost, punkt slut. Jag började med mackor med leverpastej, ost & skinka med gurka och tomat, en tallrik vanlijyoghhurt med torkad banan och musli, pannakakor med nutella, sylt, socker och grädde och sedan oboy och juice.

Det hela slutade med 7 mackor, 2 stora skålar med yoghurt, 1 pannkaka, 3 saffransvetelängder, massa pepparkakor med brieost på, 5 smörgåsrån med ost och hunung, 3 glas oboy och 1 glas multivitaminjuice. Jag satt i över en och en halv timme och åt, både släkt och vänner hann komma och gå så tillslut var det bara Alexandra som var gullig och satt kvar med mig. Jag var helt enkelt tvungen att äta mer för det var så otroligt gott och jag ville inte sluta. Dock stängde frukosten tillslut så då var ja tvungen att gå och det var väl tur det för min mage var stenhård. Det var helt sjukt, det gjorde ont för den spände ut så himla mycket. Det kan ni ju se på näst sista bilden här nedanför, tänk om jag hade kommit in på tävlingen med den formen, det hade varit något.

Jag åt inte mer på hela dagen sen och när jag vaknade imorgon 1 dygn senare så var jag fortfarande inte hungrig, sjukt alltså! Efter frukosten åkte vi hem och jag somnade snabbt i bilen för jag var helt slut. Direkt när jag kom hem ställde jag mig i duschen och duschade bort spraytanen, sminkningen och de äckliga produkterna i håret, tog på mig rena kläder och la mig sedan i min egna säng och somnade väldigt väldigt tidigt, det var så skönt!

Min kväll på Hard Rock Cafe!

När vi väl hade kommit tillbaka till hotellet så satt vi i lobbyn och bara pratade, åt lite goda nötter, chips, drack gott och hade det allmänt mysigt ett tag. Tillslut gjorde vi oss iordning för att gå ut och äta. Jag hade packat ner allting för vad jag skulle ha på mig på kvällen, jag skulle ha klackar, tights, klänning och ett speciellt halsband, MEN jag hade glömt klänningen!! Asså så osmart, men då hade min fina vän Julia med sig en extra som jag fick låna. Det kändes helt sjukt, Julia är mycket mindre än mig och att jag då kunde ha hennes klänning bevisade bara på hur liten jag blivit. Den klänningen hade jag aldrig kunnat låna i somras, men nu är jag verkligen mini!

Redan innan jag började min diet hade jag bestämt mig vad jag skulle äta när tävlingen var över. Vi skulle gå på Hard Rock Cafe och jag skulle äta en nachotallrik till förrätt och sedan en oxile stekt medium med pommes/klyftpotatis till, och det var precis vad jag åt! Jag hade bokat bord och vi var 17 stycken som klev in på ett proppfullt Hard Rock, jag älskar känslan inne i dom resturangerna. Wilma och jag delade på en nachotallrik och den var så himla god. Ingen av oss klarar av jalapenos för det är alldeles för starkt så dom fightades Tesse och Julia om, haha. Min oxfile var verkligen perfekt stekt, röd inuti men inte blodig och sedan med örtsmör till och pepparsås. Det var så SJUKLIGT gott och köttet bara smälte i munnen.

Det slutade med att jag åt Julias portion också eftersom hon inte orkade. Jag fick hela tiden frågan ''Är du inte mätt?'' ''Hur får du ens i dig allt'' Mitt svar var väl egentligen att självklart var jag mätt och egentligen fick jag inte ner mer mat i magen men det var så gott att jag inte kunde sluta äta. Mat är ju livet liksom!

Tävlingsdagen!

Lördagsmorgonen började klockan 05 för att fixa håret, dock hade jag gjort det väldigt enkelt för mig. Jag hade nämligen sovit med flätor så jag fick väldigt enkla och fina lockar i håret när jag tog ut flätorna på morgonen. Så perfekt! Jag kände för en enkel frisyr, så jag satte bara luggen i två hårspännen bakåt. Därefter fixade Emma mitt smink och jag blev SÅ himla nöjd!! Hon gjorde en likadan sminkning på mig som på henne själv med svart skuggning och med lite vitare in mot ögat, eyeliner, lite glitter och sedan lösögonfransar. Det blev perfekt, Emma är så duktig! Vad hade jag gjort utan henne?

När sminkningen var lagd fortsatte vi bort mot Svenska mässan för att få vårt tredje lager spraytan och därefter packade vi upp backstage och la oss för att vila och vänta in tävlingen. Jag började pumpa upp ganska långt innan det var min tur att kliva upp på scenen, för jag kände inte att jag hann få någon pump under förra tävlingen. Jag åt nästan inget godis för jag kände direkt att min mage reagerade dåligt på det och jag kände mig uppsvälld istället så jag laddade med riskakor och sylt istället men någon skumtomte blev det!

När det väl var min tur att kliva upp på scenen kändes det så kul, självklart var jag nervös men inte alls lika mycket som jag var på decembercupen. Jag ville bara ut på scenen och visa mig för min familj, släkt och vänner som satt i publiken. När de ropade upp nr 35 Ebba Karlsson och jag klev ut på scenen skreks det otroligt mycket på läktaren, det var ingen annan som hade så stor '''hejaklack'' som jag! Jag skakade inte alls lika mycket som jag gjorde på Decembercupen, nu kunde jag i alla fall hålla poseringarna vilket kändes grymt! Jag älskade att stå på scenen, det var så kul!! Ett tag började jag tänka väldigt mycket, jag tänkte på alla som var där för att titta på mig, vilket stöd jag har från mina nära och kära och då fick jag tårar i ögonen och började nästan gråta. Då fick jag sluta tänka på det och fokusera på att hålla poseringarna istället, haha, jag kunde ju inte stå där och lipa. Där på scenen var jag så LYCKLIG!!

Som ni säkert redan vet så är Heléne Ahlson en av mina störta förebilder och hennes kropp är verkligen min drömkropp, så JÄVLA snygg!! Jag träffade på henne backstage för hon var där och coachade en tjej. Hon kände igen mig för jag har träffat henne ett antal gånger förut så det var superkul att prata lite med henne. ¨

Vi var 28 tjejer som tävlade i min längdklass och det var endast 15 stycken som skulle få gå vidare från förbedömningen. Jag fick gå upp på scenen med 6 andra tjejer ännu en gång för domarna kunde inte bestämma sig vilka som skulle gå få vidare av oss, det slutade med att jag blev eliminerad redan under förbedömningen men som jag har sagt förut, det gjorde mig INGENTING! Eftersom att jag inte kom vidare till topp 15 så kommer jag aldrig få veta min placering men med tanke på särbehömningen inför topp 15 så kan jag lista ut att det blev en 16-18 placering och det är jag så himla nöjd med. Jag är riktigt nöjd med min prestation och min utveckling från decembercupen. Från att ligga hemma gråtandes och inte ens vilja ställa upp på Luciapokalen för att Decembercupen var det värsta någonsin, till att stå på scenen, glänsa och ÄLSKA det jag gör!!

Emma gick vidare till rond 1 och fick sig en 8.e placering utav 28 tjejer, det är så grymt! Jag är verkligen så stolt över henne, jag var nästan gladare än henne. Nathalie är tjejen i orange bikini, även hon tävlar i Fitness by Sweden Athletic team, men hon bor upp mot Stockholm så hon har inte Tobias som coach. Jag träffade henne första gången på Decembercupen och vilken himla härlig tjej! Hon gick tyvärr inte heller vidare till rond 1, men vi båda var verkligen lika glada och lyckliga för det för vi vann över oss själva. Vi har klarat över fem månaders hårt dietande och gjort något vi inte trodde vi skulle klara av. Emma och jag hade både Tobias och Sofia med oss som coacher, Sofia är ju som ni kanske vet en tjej från tävlingsteamet och det kändes jättebra att ha med henne backstage och även skrikande från sidan av scenen vad jag skulle tänka på. Jag fick ofta höra ''le mer Ebba'' ''ta plats''.

När jag var färdig och hade klivit av scenen gick jag direkt till min fotografering. Jag skulle nämligen bli fotograferad av en proffsfotograf som speciellt fotar fitnessatleter. Det var så himla kul och jag får bilderna nu i veckan, längtar ihjäl mig!!

Till sist var det bara att plocka fram min fetekladdkaka för att äta!! Typ alla tjejer backstage blev helt galna och tyckte den var så fin och såg så god ut så jag bjöd med mig till alla som ville ha. Luciapokalens egna fotograf blev helt chokad när han såg den så han var tvvungen att fota den, vi får väl se om den kommer med på deras hemsida sen, hehe!

Uppdatering från helgens tävling!

Hej! Nu är det måndag och väldens roligaste helg är tyvärr över. Igår när jag kom hem var jag så himla trött, jag kände mig inte ens som en människa så därför orkade jag inte blogga någonting. Nu tänkte jag börja uppdatera er med helgens roligheter och detta inlägget kommer jag ägna åt fredagen då jag måste dela upp det annars blir det världens längsta inlägg.

Vi halv ett-tiden rullade bilden mot Göteborg med mina tre bröder och äldsta storebrorsans flickvän Emma. När vi sedan var framme i Göteborg var det bara för mig att fort checka in och byta om till tävlingsbikinin och klackarna för att gå på inregistreringen. På Decembercupen fick jag inte mina klackskor godkända eftersom platån var för hög, den får max va 1 cm men min var typ 1.2 cm så det var surt. Därav fick jag panikköpa ett par nya så denna gången fick jag både bikini och klackar godkända, jag mätte in på 172 cm vilkt betydde att jag skulle tävla i den långa klassen vid namn juniorer +163.

Direkt efter inregistreringen tog jag och Emma oss vidare till Svenska mässan, där tävlingen skulle vara, för att få lite färg på våra kroppar. Efter första och andra lagret så var jag fortfarande väldigt fläckig på magen pga den överflödiga färgen jag hade kvar från Decembercupen. Men proffs som dom är så fixade dom till det under lördagsmorgonen när jag fick mitt tredje lager spraytan, då blev även min mage fin.

När jag kom tillbaka till hotellet mötte jag upp mina underbara kompisar Wilma, Tesse, Julia, Alexandra, Tova och Jossa som skulle vara med mig under hela helgen. Även resten av min släkt hade kommit då så det blev lite kramkalas. Resten av kvällen var det bara att ta det lugnt och invänta tävlingsformen som gällde. Detta gjorde jag genom att knapra riskakor för att suga ur all den sista vätskan jag hade i mig. Jag skulle äta 60 g naturella riskakor, det är nästan ett helt paket, SÅ gott!! Jag och mina kompisar satt på hotellrummet, kollade Idol och hade det allmänt bra innan det var dags för mig att sova. Dock somnade jag inte förens typ 2-3 på natten och klockan ringde 05,  snacka om nerver!!

På den sista bilden när jag, brun som en pepparkaka, står med en torr riskaka i handen så fanns det inte mycket att klaga på. Just då känner man sig som den lyckligaste i världen, känslan är obeskrivlig!!

Julbak och bakning inför tävlingen!

Hejdär! Idag vaknade jag långt innan klockan ringde så då låg jag kvar i sängen och tittade på julkalendern och bara myste. Men sedan ville jag gå upp för idag började ju laddningen och jag fick äta en liten tallrik gröt med banan till frukost, så lyx! Därefter var jag i skolan en liten sväng men var hemma redan vid halv elva och sedan dess har jag stått i köket och bakat, så himla kul!

Jag började med rocky road där jag hade dumle, jordnötter, pistagenötter, mini marshmallows, skumtomtar och massa ljus choklad. Visst blev det fint? Den ska delas i bitar och sedan frysas in för jag kan ju inte äta upp hela själv. Därefter började jag göra tomteskumsfugde, dom var så himla lätta att göra så jag hoppas dom blir goda för då kommer jag göra fler närmare jul. Även pepparkakskulor, wienernogat, morzartskulor och en knäckig kryddkaka finns nu bland min julgodissamling. Nu är det bara de traditionella pepparkakorna, lussekatterna och chokladfugden som ska göras innan jul men det väntar jag med till mina föräldrar kommer hem från Kina.

Till sist gjorde jag denna fantastiska skönhet till kaloribomb som jag ska ha med mig till tävlingen på lördag. Jag har redan pratat med en hel del tjejer som jag träffade backstage på decembercupen och vi ska byta massa gosaker med varandra, en tjej har gjort en kladdkaka med marabou, daim, oreo, twix, kinderägg och kola/chokladsås, den ser jag grymt mycket fram emot!

Min kladdkaka var väldigt lätt att göra! I botten är det en vanlig kladdkaka blandat med ett paket oreo som sedan har varit i ugnen 15 minuter. När den hade svalnat lade jag på mini marshmallows och ahlgrens bilar. Över detta hälldes en fugde gjord på ljus och vit choklad, grädde och smör. Till sist dekorerade jag den med ännu mer marshmallows, ahlgrens bilar, oreo och chokladsås. Så himla fin blev den och jag är verkligen nöjd. Nu längtar jag ihjäl mig till jag ska få smaka den på lördag eftermiddag efter min tävling.

Sista dagen på tömningen och superredo för laddningen!

Hej! Idag är det sista dagen på tömningen och det är så skönt, jag har haft ont i kroppen, armarna har varit tunga och det har varit jobbigt att stå, det märks att jag inte har några kolhydrater i kroppen alltså. Jag har nu i alla fall klarat av alla nio tömningspass på dessa tre dagar och det är så himla skönt, nu är det vila som gäller. Igår när jag var i Vetlanda handlade jag en hel del godis på godishuset, den ena påsen är för laddningen, då får det bara va godis som innehåller gele och skum, inte lakrits, choklad eller salt. Men sedan den stora påsen ska jag ha efter tävlingen så där är det massa choklad och salta godisar, råkade bli sådär 950 g, haha sjuk.

Idag gick jag in på konsum med längsta handlingslistan inför morgondagens bakning, det kändes jättekonstigt att stå vid godishyllan och plocka på sig. Både folk i kön till kassan och hon som satt i kassan kommenterade det jag köpte eftersom dom är vana vid att jag köper torsk, ris, ägg osv. Det blev en rolig stund och dom tyckte att jag var väldigt värd allt jag köpte, men varnade mig och sa att jag skulle äta lugnt, haha. Ikväll har jag stått i köket och fixat i ordning de sista matlådorna inför imorgon, fredag och lördag, massa massa ris och sötpotatis ska det bli och det är ju så himla gott.

Imorgon slutar jag redan vid 10.30 så efter det ska jag stå i köket hela dagen och baka, det kommer bli en oreo mudcake, tomeskumsfuge, pepparkaksfugde, knäckiga kryddkakor och rocky road. Jag tjuvstartade redan ikväll med att göra pepparkakskulor. Jag vill även göra pepparkaksscones, saffranssockerkaka, mjuk pepparkaka, mariannetryfflar, polkabräck och vit chokladfudge men allt de får jag vänta med en vecka eller två. Jag längtar i alla fall så himla mycket till imorgon då jag ska baka massa gott, även om det kommer bli jobbigt att inte få smaka men när jag vet att det bara är två dagar kvar så ska det nog gå ann.

Jag och min teamkompis Emma, som också ska tävla på lördag, har skrivit med varandra hela dagen och vår konversation är verkligen sjuk. Hon skickar bild på sina nybakade lussekatter, vi fantiserar om första tuggan av godiset, eller första klunken av colan eller noccon när man är som törstigast efter scenen. Vi har skrivit i flera timmar och det har bara handlat om mat och hur sugna vi är på allt och hur mycket vi ser fram emot helgen. Det är så kul att kunna dela denna tävlingen med henne, hon är underbar!

Tömningsdag nr 2

Hej! Jag tänkte mest kika in för att berätta att jag fortfarande lever och att tömningen är i full gång, den började igår så nu kämpar jag med att få i mig litervis med vatten. Igår, idag och imorgon är det inga kolhydrater som gäller utan bara kyckling, sparris och olja sedan är det även tre träningspass om dagen som gäller men väldigt korta. 20 minuters cykling morgon och kväll sedan ett cirkelpass på gymmet med höga repetitioner vid lunchtid ungefär. På torsdag kommer kolhydraterna tillbaka igen och då är det ris, sötpotatis, havregryn och banan som gäller, då ingen träning utan så lite aktivitet som möjligt, allt för att få kolhydraterna att stanna inne i musklerna.

På första bilden kan ni se en screenshoot från mitt kameraalbum i mobilen och som ni kanske ser så är det bara massa, massa recept. Det är nämligen som så att på torsdag ska jag baka massor med roliga grejer. Det kommer bli en del som ska med till tävlingen men även väldigt mycket julgodis och julbakelser, jag ser så himla mycket fram emot det även om jag inte kommer få smaka förens när jag kommer hem på söndag. Jag har sparat över 20 recept som jag vill göra men riktigt så mycket kan jag nog inte göra nu utan jag får lugna mig tills julen är lite närmre för annars lär ju allt gott ta slut innan julen ens har börjat.

Nu ska jag snart hoppa upp på cykeln och därefter rullar bilen mot Vetlanda för en check med coach, därefter ska det även handlas godis på godishuset inför uppladdningen på lördag, längtar så mycket efter mina skumtomtar!

Fortsätta mot Luciapokalen eller inte?

Det har gått fem dagar sedan jag stod på scenen och gjorde min debut i bikini fitness, dagarna sedan dess har varit riktigt jobbiga därav har det varit tyst här på bloggen. Jag har faktiskt mått riktigt dåligt mentalt sett, jag har haft väldigt mycket tankar i mitt huvud och jag har frågat mig själv varför jag ens vill ställa upp på Luciapokalen nästa vecka. Ska jag vara ärlig så kan jag säga som så att när jag tävlade i helgen och rond 1 var över och jag satt backstage och väntade på att få veta vilka som gick vidare till rond 2 så hoppades jag på att jag inte gick vidare, för jag ville inte gå upp på scenen igen. Jag var alldeles för nervös och jag kunde inte njuta en sekund på scenen, jag ville bara gå ner, ta på mig kläder och åka hem. Under hela lördagskvällen var jag väldigt deppig och det har jag varit sedan dess. I måndags fick jag be mamma ge mig några anledningar till varför jag skulle fortsätta dieten två veckor till för att tävla på Lucia, för jag hittade inte själv någon anledning till att kämpa lite till när jag egentligen inte vill gå upp på scenen. Efter prat med mamma, pappa, Tobias och väldigt många tårar så har jag bestämt mig för att inte ge upp, precis som texten i bilen ovan säger, eftersom jag redan mår dåligt och plågas av detta så måste jag fortsätta för att få belöning för det. Jag vet att jag hade ångrat mig extremt mycket efteråt om jag hade gett upp två veckor innan målgång efter tjugo veckor på tävlingsdiet. I Måndags när jag gick på dieten igen gjorde jag det för att alla mina kompisar, min familj och min släkt ska åka och titta på mig på Luciapokalen, jag kände att jag inte kunde svika dom. Men under dagen insåg jag att jag aldrig skulle kunna fortsätta dessa två dietveckor för någon annans skull, jag var och är tvungen att göra detta för min egna skull. Nu har jag helt ändrat tänk!! Jag är så fruktansvärt besviken på min egna prestation på decembercupen, jag är inte nöjd med min posering, inte nöjd med min form, inte nöjd med min spraytan då den blev alldeles för mörk, inte nöjd med varken hår eller smink så av dessa anledningar kände jag att domarna inte fick se den rätta Ebba. Nu känner jag så himla mycket för revansch, inte placeringsmässigt utan prestationsmässigt. Jag tänker ändra min look helt och hållet, inte trycka i mig så mycket godis under laddningen, jag tänker gå ut på scen och tänka att jag står i mitt vardagsrum för det är ingenting att vara rädd eller nervös över och så tänker jag ta det lugnt på scen och sätta varje posering till 110%

 

I Tisdags tog Wilma kort på mig när jag körde bicepscurl, jag tog en likadan bild samma vecka som jag började på dieten i somras. Denna för- och efterbild gjorde mig otroligt motiverad till att fortsätta. 20 veckor senare och 16 kilo lättare!! 9 dagar till sen ska jag bli männsika igen!

 

Min tävlingsdebut på Decembercupen!

Hej på er! Jag kan tänka mig att många av er är sugna på att höra hur det gick igår, jag vet inte riktigt var jag ska börja men enklast så börjar vi väl på morgonen och så kan jag beskriva hela dagen. Klockan ringde 05.50 och jag hade somnat runt 04 pga att jag låg och tänkte alldeles för mycket, men där på morgonen var det bara att äta ris, okokt havregryn, kyckling, banan och vätskedrivande tabletter. Sedan drog jag bort för att bli sminkad, jag blev först väldigt nöjd, det blev precis som jag hade tänkt. Väldigt mycket, vit/silvrig ögonskugga men samtidigt en svart skuggning på det, men under dagen blev jag bara mer och mer missnöjd. Jag tyckte det såg ut som jag var blå runt hela ögonen, det var alldeles för mycket och jag kände mig inte bekväm över huvud taget. Men då var det inget att göra åt, Tesse fixade lockade sedan mitt hår som också blev kanon men precis innan jag skulle upp på scenen och skulle kamma ur lockarna för att få det finare så blev jag inte nöjd och jag tror sminkningen gjorde att jag inte kände mig fin. Hur eller hur, jag hade Emma med mig under hela dagen eftersom hon också skulle tävla, dock tävlade hon i den korta klassen och jag i den långa. Vi lämnade våra sakr backstage och sedan fick oss vårt sista lager spraytan. Sedan låg vi på varsin filt backstage i ungefär 2-3 timmar, lyssnade på musik, knaprade på riskakor och egentligen bara var allmänt nervösa. 

Ungefär 45 minuter innan det var dags att gå upp på scen så öppnades godispåsen och jag fick ta några bitar, gummibandet togs fram och jag började pumpa. Jag kände dock att det var helt omöjligt att få pump, det kändes nästan meningslöst att pumpa faktiskt, det är något jag måste prata med Tobias om så att vi kan ändra det till Luciapokalen. Bikinin limmades på, och som ni ser på bilden nedan så drogs även färgen bort när jag tog av mig bikinin igår, riktigt snyggt. Sist men inte minst så blev jag inoljad och sedan var det dags att gå upp på scenen. Det var så otroligt jobbigt, jag var så himla nervös att jag inte kunde stå still för jag skakade så mycket, det gjorde att inte en posering satt där den skulle. Jag skulle ljuga om jag sa att jag är nöjd med mitt framträdande igår, för det är jag faktiskt inte. Det hände även att jag inte hörde när det var vi skulle byta posering och då fick jag helt hastigt byta utan att tänka på att göra det snyggt. Det blev alltså inte alls som jag hade tänkt mig. Men som sagt, det var min första gång och jag hade inte räknat med någonting, placeringen betyder abslout ingenting för mig för det är inte därför jag tävlar. Jag gick vidare från elimineringsronden vilket jag aldrig trodde jag skulle göra, dock blev det ingen final så en placering mellan 7-15 blev det, det får jag veta någongång i veckan. 

Jag är superglad att jag ställde upp på decembercupen, för det var det inte tänkt från börja, först hade jag bara tänkt köpa Luciapokalen. Men nu har jag testat på det, det kändes nästan som lite uppvärmning och nu vet jag exakt vad jag måste förbättra till Luciapokalen om två veckor, det ska bli annorlunda det lovar jag er. Den gången ska jag njuta på scenen, det kunde jag inte göra nu. 

På plats i Lund!

Godmorgon allesammans! Klockan är halv sju och jag har varit uppe en halvtimme ungefär och försökt få i mig magens första mål, ris, okokt havregryn, banan, kyckling och vätskedrivande tabletter utan att få dricka någon som helst vätska. Jag fick verkligen anstänga mig för att få ner dedär stora kapslarna. Jag fick försöka gegga ihop bananen med riset och havregrynen men nej det blev otroligt tort i alla fall, men smaken av banan var ju otroligt ännu en gång. Inatt har jag endast sovit två timmar, jag kunde verkligen inte somna. Det var precis det som inte fick hända, utan sömn så får kroppen inte vila och då lägger man på sig vätska, aja det ska nog bli bra i alla fall. Vid 07.20 ska jag iväg på sminkning, jag har ordnat så att en makeup artist ska göra mig fin i ansiktet och sedan får Tesse fixa mitt hår, blir kanon!

Så fort vi kom till hotellet igår så var det inregistrering som tog väldigt lång tid, en och en halv timmes väntan innan det blev min tur och det gick ju som det gick. 172.8 visade längden vilket var precis som det skulle, bikinin var bra MEN mina klackskor är inte godkända. Platån framtill är för hög, så jävla typiskt! Den får va 10 mm och det står det på beskrivningen av min sko där jag har köpt dom, men det stämde tydligen inte. Dock var dom så snälla mot mig och sa att det är en nybörjartävling så de tillät mig ha skorna idag men jag måste köpa nya till Luciapokalen. Känslig som man är så började man ju självklart gråta men då var coach där och kramade om mig, mamma tröstade med att vi skulle strunta i det nu, ha klackarna som jag har och sen köper vi nya, inga problem. Vilka hjältar människorna runt omkring mig är nu!!

Direkt efter inregistreringen fick jag skynda mig till spraytaningen, haha de va de roligaste jag varit med om. Det är som i en liten korridor där det finns 4 rum, 1 omklädningsrum till herrar & ett till damer, sedan varsitt rum till sprayningen, men det är inga dörrar till dessa rum. Utan man klär av sig helt naken, går i korridoren helt naken där man kan möta en kille med endast en strumpa på sig, och sedan ställer man sig i ett bås där en man sprayar en brun. Därefter går man tillbaka till omklädningsrummet för att torka i 20 minuter, då ställer man sig framåtlitad med rumpan i vädret och med händerna mot ett skåp. Där stod vi kanske 15 tjejer helt nakna inom kanske 10 kvadratmeter. Haha där fick man verkligen inte vara blyg. Först fick jag ett lager på hela kroppen, sedan efter 20 minuter fick jag ännu ett lager fast inte i ansiktet och idag två timmar innan jag ska upp på scenen ska vi lägga ännu ett lager. Till sist 30 min innan så ska man även bli inoljad, haha så kul!

När jag tittade mig i spegeln när jag kom upp på rummet fick jag en stor chock, jag var verkligen brun alltså. Mina händer har blivit otroligt fläckiga och fula under natten men de fixar dom till idag. Efter spraytaningen var det bara upp på rummet och börja knapra naturella riskakor, nästan ett helt paket. Så gott var det och jag var verkligen så himla lycklig. 

Äntligen är dagen här, det ska bli så himla kul!! 

Nu är det nära!

Godmorgon! Igårkväll kom verkligen all nervositet, det började pirra och krypa i hela kroppen och jag kunde inte sitta still samtidigt som jag inte heller kunde ta tag i att göra något vettigt, ex packa. Det blev att jag satt och letade olika frisyrer och sminkningar på internet istället, så sjukt svårt dedär. Tillslut lyckades jag somna, det var ganska svårt eftersom jag bara låg o tänkte på dagens gröt och banan. Men självklart vaknade jag väldigt tidigt idag, två timmar innan klockan ringde och det betydde ju helt enkelt att jag fick äta frukost tidigare så jag var inte ledsen. Plus att jag vaknade upp till snö, inte mycket men i alla fall, jag älskar snö!! Nu är laddningen igång på riktigt och idag blir det mycket kolhydrater ska jag säga er. Frukosten börjades med en kanelkryddat ris och kyckling, precis som förut, dock mycket mer ris än vanligt. Men sedan även en pytteliten skål havregrynsgröt med lite banan, inte ens en halv men satan vad glad jag var för de lila. Jag har inte ätit banan sen juni så den smakupplevelsen var otroligt, asså herregud vad söt bananen var, haha. Vanligtvis kan man tycka bakelser är försöta men jag tyckte bananen var söt, sjukt. Idag får jag endast dricka 1 liter vatten fram till kl 16 sen är det inget vatten som gäller. 1.5 dl gick åt att koka gröten och 1 dl för att svälja ner de vätskedrivande tabletterna. Efersom jag är van vid att dricka mellan 4-7 liter vatten om dagen numera så kommer det bli kämpigt att bara så smutta på det idag.

Vad ska jag göra nu då? Klockan halv tre går bilden mot Lund och innan dess ska jag raka och skrubba kroppen ännu en gång, tvätta håret, måla tånaglarna, packa, äta och ta det lugnt. Nu är det så otroligt nära, herregud vad nervös jag är!!

Lyxdag för mig själv!

Bjuder på fyra bilder från min mystory på snapchat bara för att jag just nu är väldigt aktiv där!

Hej! Då har jag ''klarat av'' första dagen på laddningen, det har ju inte direkt varit svårt kan jag ju säga. Jag har haft en extremt bra dag där allt fokus har varit på mig själv, så skönt ibland! Först när jag vaknade så fick jag börja morgonen med ris till frukost, RIS!!! Det är verkligen sjukt vad kolhydrater kan göra mot kroppen, för idag har jag verkligen kännt mig som en männsika igen. Mitt kanelkryddade ris var det godaste på länge, så underbart! Efter frukosten tog jag bussen till växjö där jag tog mig till Angelas Nails för att göra nagelförlängning och fransförlängning, både två blev verkligen kanon. Därefter vidare till Nuna där jag fick 45 minuters helkroppsmassage som var helt underbart. Tjejen som masserade mig såg att jag var väldigt frusen så jag fick ett täcke över mig, så skönt. När jag var färdig där kände jag mig precis nyvaken, jag kunde verkligen slappna av under massagen. Men sen var det bara traska lugnt och försiktigt bort till bion för att se den sista Hunger Games filmen med Tesse och Wilma, den var så otroligt bra! Innan vi tog bussen hem gick jag även in på Hemmakväll för att köpa godiset som jag ska ha precis innan jag går upp på scenen, som fyllning för att få pump i musklerna. Då är det gele och skumgodis som gäller så ni kan ju gissa hur många skumtomtar jag plockade på mig, åh vad gott de ska bli!! 

Snart är 7.e och sista litern vatten uppdrucken, trots har vattnet åkt ner väldigt fort och enkelt idag. Imorgon försvinner vattnet, eller ja jag får dricka 1 liter fram till kl 16 sedan nollas det fram till tävlingen är över. Saltet försvinner även helt imorgon så nu ska all vätska ur kroppen och fyllas med kolhydrater istället. Så imorgon ska jag få äta gröt och banan till frukost, helt sjukt!! Banan har jag inte ätit sen juni och det är den godaste frukten jag vet, snacka om att jag kommer va lycklig imorgon! 

Sista tömningsdagen, snart dags för laddning!

Då var tredje och sista dagen på tömningen avklarad och det känns så skönt för nu måste jag verkligen ha kolhydrater!! Tidigt i morse åkte jag till Kalmar för att bli tävlingsfin och sätta i löshår, slutresultatet ser ni på bilden ovan. Håret var egentligen inte mycket längre än mitt egna, inte alls mycket faktiskt, men det känns så annorlunda. Håret är tjockare, ser friskare ut och det kommer bli så himla mycket bättre på tävlingen med detta håret för mitt egna är så himla tunt och fult. Jag är supernöjd!! Ikväll har jag varit i Vetlanda för en sista check med Tobias, trots en otroligt vätskefylld Ebba så visade kalipermätningen -0.47 % fett sen i fredags så det är jag riktigt nöjd med. Nu de sista veckorna har jag tappat väldigt mycket fett, synd dock att det skulle komma nu och inte kunde börjat tidigare.

Tredje tömningspasset och sjätte kardiopasset för denna tömningen är nu avbockat och klart, från och med imorgon är det soffläge som gäller. Eller i alla fall, ta det lugnt, inte stressa och framförallt inte köra någon form av träning. Ska jag ta mig någonstans så är jag tvungen att gå väldigt sakta, allt för att spara alla kolhydraterna som jag ska fylla på med imorgon och verkligen inte lägga på mig någon form av vätska. Efter tre dagar med 0 gram kolhydrater och ca 1000 kcal så vill jag inget annat än att somna just nu för att vakna upp imorgon och få äta kanelkryddat ris till frukost och även öka på kaloriintaget, ingen förstår min längtan till kolhydrater och energi just nu!