fitnessinspiration

Kategori: Frågor och Svar

66 frågor om mig!

Jag ser att mina besökare här på bloggen bara blir fler och fler därför tänkte jag svara på lite frågor om mig själv så att ni nya kan få en bättre bild av mig. Samtidigt har jag riktigt tråkigt på min håltimme i skolan därför ville jag ha något att göra.

RANDOM:

1. Namn? – Ebba Karolina Magdalena Karlsson

2. Ålder ? – 18 år.

3. Vart bor du? – I Åseda, i de småländska skogarna

4. Bor tillsammans med? – Mamma, pappa och lillebror Johan

5. Husdjur? – Sigge, min katt

6. Ögonfärg: Blåa

7. När är du född? – 19 Oktober 1997

8. Längd? - 172 cm 

9. Studerar du? - Jag läser natur sista året på gymnasiet

10. Något jobb? – Jobbar extra på Stens Chark där man gör korv

11. Vad hade du gjort utan din mobil? - Förmodligen haft bättre betyg i skolan

12. Om du vann en miljon, vad skulle du göra? - Resa

13. Favoritfärg? - På kläder, svart. I övrigt gillar jag lila

14. Film? - Hunger Games, Divergetn och de flesta kriminalare

15. Vinter, vår, sommar eller höst? - Gilalr faktiskt alla årstider men sommar är väl favoriten men även vintern om det är mycket snö

16. Dagens klädsel? – Blåjeans, stickad vit tröja, bomberjacka och Nike Air Max

17. Intressen? - Styrketräning såklart och sport i övrigt, fotboll, hockey, skidor, friidrott osv

18. Vad gillar du mest med dig själv? - Att jag alltid vågar stå för vad jag tycker och tänker

19. Vad gillar du minst med dig själv? Att jag bryr mig för mycket om vad andra tycker om mig

20. Vem ringer du om du mår dåligt eller är ledsen? - Alexandra, alla dagar i veckan

21. Tatueringar? - Nej, inte än

22. Piercingar? - Nej inte det heller, eller ja hål i öronen har jag

23. Vad vill du jobba med när du blir stor? - Min plan är att bli polis

24. Vad är det bästa som har hänt dig? - Det finns troligtvis väldigt mycket men vad jag kommer på nu är att jag blev faster för 6 veckor sedan

25. Vad är det värsta som har hänt dig? - När min vän Johanna dog för några år sedan

26. Vad är det värsta du vet? - Spindlar

27. Vad är det bästa du vet? - Att skratta

28. Vad vill du ha just nu? - Körkort

29. Vad vill du göra efter gymnasiet? - Bo hemma ett år och jobba för att tjäna pengar och sedan ut o resa i Asien, därefter plugga till polis

30. Nämn någonting inte alla vet om dig? - Jag hade utåtstående öron förut men opererade dom när jag gick i 8.an

31. Är dina föräldrar gifta eller skilda? - Först gifta, därefter skilda och numea sambos igen!

32. Vad spenderar du mest pengar på? - Mat, träningskläder och Nocco

SENASTE:

33. Personen du tänkte på? – Farmor som skadat benet

34. Drickan du drack? – Te till frukost

35. Gången du spydde? – Förra helgen på grace

36. Gången du grät? – Kan nog varit typ några veckor sedan

37. Pizzan du åt? – Känns som att det var nyårsdagen, men jag vet inte

38. Gången du var i Göteborg? – I december under min tävling

39. Gången du var i stockholm? – Förra våren på fitnessgalan

40. Gången du var hög? – Aldrig hänt, haha

41. Personen som såg dig gråta? – Tror det var Tesse och Alexandra

 

ANTINGEN ELLER

42. Svart eller vitt? – Svart

43. Hund eller katt? – Katt

44. Ut och festa eller hemma och mysa? –Festa fredag och ha bakismys på lördag

45. Tv-spel eller datorspel? – inget av det helst

46. Singel eller upptagen? – Singel men skulle gärna va upptagen

48. Ragga eller bli uppraggad? – Bli uppraggad

49. Big Brother eller Paradise Hotel? – Paradise Hotel

50. Svart hår eller blondt? – Svart

51. Blåa ögon eller bruna? – Blåa

52. Choklad eller lakrits? – Laktrits

53. Göteborg eller Stockholm? – Göteborg

54. Högerhänt eller vänsterhänt? – Högerhänt

55. Coca-Cola eller Fanta? – Cola alla dagar i veckan

56. Pizza eller kebab? – Kebab

58. Älska eller älskas? – Båda två såklart.

VAD:

59. Gör dig glad? – Att se andra glada

61. Vad vill du helst göra nu? Bli frisk

62. Önskar du att du slapp göra? Betala varje gång jag handlar någonting

63. Vill du ha nu? – Körkort!

64. Önskar du dig i födelsedagspresent? – Det är så långt kvar till dess så det har jag inte funderat över

65. Längtar du till? – Sommaren

66. Tycker du om dina betyg? – Nej det skulle jag inte säga

 

 

 

 

 

Kosttillskott jag använder!

Jag fick en fråga för någon vecka sedan vilka kosttillskott jag använder, jag har helt enkelt glömt bort att skriva om det men jag nu kom jag på det så då får jag passa på under tiden jag fortfarande kommer ihåg. Egentligen använder jag inte så värst mycket kosttillskott, jag försöker så i mig det mesta genom kosten så de mesta av kosttillskotten tar jag bara för att det är gott.

Proteinpulver - Det är någonting jag alltid dricker och inte gör jag det efter träningspass som många andra, nej jag har det i min gröt istället för mjölk. Jag har försökt byta och ha mjölk i istället men jag tycker verkligen inte det bli gott så min proteinshake kommer stanna kvar så länge jag äter gröt. Just nu har jag ett proteinpulver från Aldrig Vila med smak av banana toffee, jag har förut även använt mig av tyngre och fitnessgurus whey protein. Jag dricker alltså inte proteinshakes för att få i mig mer protein, det är nämligen så att jag äter för mycket protein så jag har fått ta bort äggen på kvällen. Och ja, man kan äta för mycket protein.

BCAA - BCAA är aminosyror och aminosyror är byggstenar som bygger upp proteiner i våra kroppar. En del aminosyror kan vår kropp bilda själva men en del måste vi tillföra själva via mat eller kosttillskott. Om man tar en proteinshake så tar det en stund för kroppen att bryta ner det till aminosyror och det tar längre tid för kroppen att ta upp det. Därför kan man ta aminosyror direkt så då går det in i kroppen mycket fortare. Förut drack jag BCAA både innan och efter varje träningspass, men nu har jag börjat fundera över om det verkligen är värt att lägga så mycket pengar på det. Äter jag tillräcklig mycket och bra mat så får jag i mig det min kropp behöver. Jag har använt både BCAA från swedish supplements, fitnessguru och BMR.

Kreatin - Kreatin är ett naturligt förekommande ämne som finns i både kött och fisk. Kreatin ingår i kroppens energiomsättning. Vid fysisk aktivitet bryts musklernas energimolekyler, ATP, snabbt ned. Ett underskott av kreatin gör att energimolekylerna inte kan byggas upp lika effektivt och det gör att musklerna snabbt blir trötta. Syftet med ett kreatintillskott är att effektivisera återhämtningen av energi i muskelcellerna. Ju mer energi som finns tillgängligt i muskulaturen och desto snabbare återhämtningen sker desto starkare och uthålligare blir du. Kreatin är någonting jag bara använt i ca 6 veckor, man får max använda det i 10 veckor i rad för annars slutar kroppen själv att producera ämnet, det vill vi inte att de ska hända. Jag dricker en shake i samband med träning varje dag.

Nova - Är en koffeinfri PWO (Preworkout) som ger väldigt bra pump i musklerna. Det är någonting jag tar ca 20 minuter innan träning någon gång ibland om jag känner att jag behöver lite mer energi, eller är sugen på pump!

Nocco, Celsius - Är koffeindrycker som jag dricker flera gånger i veckan men egentligen inte för att få mer energi, utan jag dricker det för att jag tycker det är gott och ett nyttigare alternativ än läsk. Det blir några stycken på helgen och ibland kan det även hända att jag dricker en innan ett träningspass någon gång om jag är väldigt trött.

Jag har förut även använt mig att omega 3, multivitamintabletter, PWO med koffein och caseinproteinpulver, men det är ingenting jag gör i dagsläget.

Läsarfråga!

Fråga: Hej! Jag undrar vad det var som gjorde att du aldrig under dieten gav upp och bara sket i allt. Att du liksom inte någon gång tänkte att "äh en macka eller en liten chokladbit gör inte något"? Tänkte du aldrig ens den tanken? Du är grym!!


Svar: Hej! Jag tror, eller nästan vet att det var mitt mål som gjorde att jag aldrig gav upp. Om jag inte har ett mål med något jag gör har jag väldigt svårt att vara disciplinerad. Säg t.ex om jag skulle börja dieta nu bara för att gå ner i vikt, då hade jag inte haft ett tillräckligt viktigt och starkt mål för att följa det. Då hade jag kunnat tänka ''äh en macka eller en liten chokladbit gör inte något'', för det hade inte spelat så stor roll. Men inför en fitnesstävling spelar det roll, den där lilla chokladbiten kan chocka kroppen och göra att man slutar droppa fett, eller att man bara fortsätter va mer och mer sötsugen o då blir det bara svårare. Jag tror även att jag tänkte på alla andra som gjorde samma satsning, jag tänkte att om dom skulle klara dieta utan att fuska så skulle även jag klara det, jag ville inte vara sämre än någon annan. Precis som jag skrivit många gånger förut så struntade jag i vilket placering jag skulle få på tävlingen, men jag ville ändå kunna säga att jag gjort allt jag kunnat och att jag kämpat lika hårt som de andra. Jag hade inte velat ha i bakhuvudet att jag fuskat från dieten flera gånger och jag kunde varit bättre på scenen. Nu visste jag att jag hade gjort allt och jag kunde inte ha presterat bättre. Jag hade inte kunnat gå ner mer i vikt för jag var tillräckligt smal, jag hade inte kunnat bygga på mig mer muskler under dietens gång. Det enda jag hade kunnat göra annorlunda hade varit att väntat några år tills jag byggt på mig mer muskelmassa.

Under själva dieten tror jag faktiskt aldrig jag tänkte på att ge upp, dock kändes det tungt vissa dagar och då fick jag fundera på varför jag skulle fortsätta. Jag fick påminna mig om de bra sakerna, men nej jag hade aldrig tanken på att ge upp. Mer än 1 gång, och det var mellan Decembercupen och Luciapokalen. Jag mådde dåligt redan när jag klev upp på scen och sedan mådde jag dåligt ända tills dess att jag klev upp på scenen igen två veckor senare på Luciapokalen. Så fort jag hade klivit av scenen på Decembercupen började jag äta, jag åt och åt och ville aldrig sluta. Jag ville absolut inte tävla igen, för jag ville inte gå upp på den där scenen igen och må så fruktansvärt dåligt en gång till. Därför fortsatte jag att äta, under hela lördagen och söndagen. Men när jag sedan gick på dieten under måndagen ångrade jag det otroligt mycket, jag trodde inte jag skulle hinna tillbaka i form, jag lipade typ dag in och dag ut. Jag ville verkligen bara skita i dieten och inte tävla igen. Men då var det min familj och mina vänner som gjorde att jag fortsatte. Jag tänkte på att alla hade bokat hotell och köpt dyra biljetter till tävlingen, jag kunde inte bara strunta i tävlingen och göra alla besvikna. Jag skulle banimej tävla, om de så inte va för mig skull så var det för deras skull. Men tillslut gjorde jag det för mig själv, jag skulle bevisa för mig själv att jag klarade det. Så vad var det som gjorde att jag inte gav upp under 22 veckors diet? De va en blandning mellan mitt mål, en himla massa disciplin, vilja och jävlar anamma men även viljan att kunna bevisa för alla andra att jag var stark nog att klara en sån här tuff och hård satsning. Min familj och mina vänner var verkligen änglar under dieten, de stöttade mig dag som natt och tack vare dom klarade jag av att tillslut ställa mig på scenen och debutera i bikini fitness.

Svar på frågestund!

Astrid frågar:

Vad var det som fick dig att vilja och bestämma dig för att tävla?

När jag började styrketräna för nästan tre år sedan när jag bara var 15 år gammal visste jag inte någonting om fitness, jag visste nog inte ens att man kunde tävla i det. Men med tiden blev jag bara mer och mer intresserad och började följa folk på Instagram som tävlade i fitness. Då bestämde jag mig för att när jag hade fyllt 18 skulle jag ställa upp i bikini fitness. Det är nämligen 18- årsgräns på att tävla. Så i Augusti förra året började träna på riktigt inför denna tävlingen och nu är jag snart där! 

Vad av själva tävlingsdagen ser du fram mest emot?

Oj den frågan var svår, jag vet faktiskt inte men det är inte att få äta godis eller mat i alla fall. Jag längtar nog till hela dagen egentligen, när jag på morgonen får mitt hår och smink fixat, jag har min familj & släkt med mig och även mina fantastiska vänner och att bara få spendera tid med dom och veta att alla är där för att peppa mig. Att få stå på scenen och glänsa och visa upp vad jag har åstadkommit under många många månader av slit. Ja jag längtar egentligen till allt som kommer hända på tävlingsdagen, att få uppleva det för första gången. 

Hur reagerar oftast folk i din omgivning främst när du tar med egen matlåda, men även när du avstår från alkohol, sötsaker och liknande?

Nu är folk i min omgivning så himla vana vid att jag tar med mig min egna mat var jag än går för det har jag gjort i över två år nu så folk reagerar inte så starkt längre. Ibland när jag träffar nya människor så frågar dom och då förklarar jag alltid som det är och en del tycker det är urlöjligt och en del tycker det är coolt. Att jag avstår från alkohol har mina vänner också vant sig vid eftersom att jag näst intill aldrig dricker alkohol, så dom blir mer chockade om jag ska dricka. Men samma sak här, varje fest jag går på får jag förklara för nya människor varför jag avstår från alkohol. Tjejer brukar inte bry sig så mycket men killar blir genast väldigt intresserade av min träning och då får jag oftast flexa mina biceps ;)

Ellen frågar:

Trivs du så pass bra med din kropp nu att du kan tycka det är värt att leva som du gör nu för att ha den kroppen? Eller finns det fortfarande små komplex överallt? 

Jag både trivs och inte trivs med min kropp just nu, jag tror inte att det finns en enda människa som är fullt nöjd med sin kropp, för när man väl har nått ett mål så vill man bli bättre. Jag har komplex över mina ben och det har jag alltid haft, jag tycker inte alls att dom är muskulösa utan jag tycker faktiskt bara dom är tjocka. Dock min mage har blivit otroligt smal och det gillar jag inte riktigt, jag har blivit lite för smal att jag ibland till och med känner mig benig eftersom jag känner mina höftben. Men nej, jag skulle aldrig tycka det vara värt att leva som jag gör just nu för att ha denna kroppen, mitt humör är absolut inte bra och jag är oftast väldigt energilös. Jag älskar ju faktiskt att styrketräna och att träna tungt, men nu är inte träningen så kul eftersom jag blivit så svag pga dieten. Jag lever ju för styrketräningen, inte för att ha en snygg kropp! 

Ellen frågar:

Hur lång är du?

Jag är 174 cm lång.

Vad är ditt tips för hålla motivationen när man inte tränar för att t.ex tävla? Hur gör du när du inte har motivation att träna/äta bra? (Innan du började deffa och under tiden)

Det lättaste sättet att hålla motivationen uppe är att ha ett mål som man strävar efter. Jag skulle aldrig kunna hålla mig motiverad utan ett mål eftersom då ser jag ingen anledning till att avstå från sötsaker plus att jag ibland kan skippa ett träningspass eftersom jag inte behöver prestera inför någonting. Jag brukar nog inte göra något annorlunda när jag inte har motivation till att träna/äta bra, kanske att jag ändrar lite i mitt träningsschema, jag tränar det jag känner för. Eller kanske vilar från träningen några dagar för då brukar träningssuget komma tillbaka igen. Något jag absolut inte gör är att titta på fitnesskonton på Instagram för så blir jag bara deprimerad att inte jag är lika duktig som dom. 

Annie frågar:

Vad grym du är! Jag skulle vilja fråga hur en tävling går till? :)

Oj det var en väldigt stor fråga. Först delas alla in i olika klasser utefter hur lång man är, jag är junior och därför finns det ingen längdklass på mig utan alla juniorer tävlar i samma klass. Är man fler än 15 stycken i en klass så går alla ut på scen för en elimineringsrond, de 15 bästa går vidare och resten får egentligen knappt vara med i tävlingen. De 15 som är kvar så sedan gå ut på scen igen för att bli bedömda av domarna. Alla står på en linje bredvid varandra och visar först sin framsida i en frontpose, därefter gör alla samtidigt en kvartsvändning åt höger och visar sidan, därefter en kvartsvändning till åt höger för att visa ryggen, kvartsvändning för att visa andra sidan och till sist en kvartsvändning till och man är tillbaka där man började. Domarna plockar sedan fram 5-6 personer åt gången och man får visa alla poser en gång till. Tillslut väljer domarna ut 6 personer som går till final och då ska man göra en såkallad T-walk. Då är man själv ute på scen och ska visa alla poserna ännu en gång men nu även från olika ställen på scenen så då ska man kunna gå snyggt i klackarna också. Efter detta är det prisutdelning. Det blev kanske lite flummigt förklarat men det är så himla svårt, jag hoppas du fick någon uppfattning om tävlingen i alla fall :)

Elin frågar:

Hade du tänkt tävla mer efter tävlingen nu i år?

Jag har faktiskt inte en aning, målet just nu är Decembercupen och Luciapokalen sen får vi se vad som händer sen. Jag kanske aldrig mer vill gå upp på scenen igen, det vet jag inte förens jag gjort det första gången. 

Tror du inte att du kommer gå upp mycket i vikt när du slutar med dieten och hur kommer du reagera då?

Jag tror inte, jag vet att jag kommer gå upp i vikt efter tävlingen och dieten. Äter man mer kalorier så går man upp i vikt, en väldigt enkel ekvation. Men det är också planen, jag vill inte väga så lite som jag gör nu, jag kan aldrig prestera på gymmet och jag är väldigt energilös så jag längtar faktiskt efter att få gå upp i vikt och bli stark igen. Dock kommer jag självklart fortsätta med min dietmat, men i större mängder. Jag ska sakta men säkert att trappa upp i kalorier efter tävlingen, för annars blir det en för stor chock för kroppen. 

Rebecca frågar:

Vad har du för planer efter gymnasiet? Vill du studera vidare och i så fall till vad? :)

Mina planer just nu är att jag flyttar till Norge direkt efter jag tagit studenten, där tänker jag bo ett år för att jobba och tjäna mycket pengar. Sedan kanske jag åker ut och reser i världen eller börjar jag plugga till polis. Men att jag någon gång ska söka in till polishögskolan är självklart, jag har velat bli polis sedan mellanstadiet :)

My frågar:

Hur gör du när motivationen är helt nere? och hur gör du när du blir sjuk? Händer alltid mig & vill gärna ha tips :D

Första frågan kan du hitta svar på i en fråga högre upp. Men hur gör jag när jag blir sjuk? Vanligtvis ser jag till att äta väldigt mycket mat, och då menar jag väldigt mycket. För utan mycket kalorier och energi så har kroppen inte ork till att bli frisk, därför brukar jag ösa i med kalorier. Dock kan jag inte göra det nu under min tävlingsdiet. Jag har faktiskt turen att nästan aldrig vara sjuk, senaste gången jag var hemma från skolan för att jag var sjuk var när jag gick i trean, det är alltså sju år sedan. Däremellan har jag bara varit förkyld och då tappar jag motivationen väldigt mycket. Men när jag väl har blivit pigg brukar jag vara väldigt taggad på att börja träna igen. Se till att ät mycket, bara ös i med Ben & Jerry, massa frukost och mycket kolhydrater så kommer du bli frisk snabbt och vara tillbaka i träningsvanorna igen :D

Elsa frågar:

Känner du att allt slit är värt det? Saknar du inte att leva "normalt"?

Den frågan får jag så himla ofta och den kan jag ju inte svara på än eftersom jag inte har tävlat ännu. Jag vet ju inte om det är värt det, det kommer jag först veta när jag har tävlat. Jo jag saknar att leva mer normalt, men egentligen är det inte jättestor skillnad på mitt liv nu under tävlingsdieten som när jag inte går på diet. För jag äter alltid mina egna matlådor och avstår nästan alltid från sötsaker. Dock saknar jag att ibland kunna äta på restaurang om familjen ska ut och äta, eller kunna köpa popcorn när jag går på bio osv. Så jo självklart saknar jag ett mer avslappnat och normalt liv. 

Tror du att du hade fått annorlunda resultat till tävlingen om du hade bott någon annanstans i Sverige?

Kanske, kanske inte. Pga min ryggskada har jag inte kunnat träna som jag har velat under detta året, med tunga basövningar. Då tror jag det hade varit lättare för mig om jag hade bott i ex Stockholm och kunnat träna på något gym där eftersom det finns större utbud och bättre maskiner på större gym.

Elin frågar:

Vad är det för anläggning du tränar på? Är den bra? Lycka till med allt

Jag tränar på Hälsans Hus i Åseda som är en simhall. Det är både bra och dåligt, gymmet är otroligt litet och det finns egentligen inte så mycket grejer. Men visst, jag behöver hantlar och skivstänger sedan är jag nöjd. Tack så mycket :D 

Malin frågar:

Vad upplever du har varit jobbigast under din tävlingssattsning?

Jag tycker varken mat eller träning har varit jobbigt utan det som har varit jobbigt har varit det mentala, att hela tiden inte tro att man räcker till eller är tillräckligt duktig. Jag har tyckt det varit otroligt jobbigt när folk kommer fram till mig och faktiskt peppar mig o säger att jag är superduktig och att jag kommer vinna hela tävlingen. Folk som säger det är egentligen inte så insatta i själva fitnessbranshen, så för dom är jag värsta guden och många tror att det bara är jag som kämpar så hårt för detta. Det jag försöker förklara för dom människorna är att jag kämpar inte hårdare än alla andra, jag tränar inte mer, utan alla som ska tävla om några veckor gör precis samma sak som mig så jag är inte speciell. Men eftersom jag bor i en liten ort så är det inte alls vanligt med fitness och då blir jag plötsligt lite mer annorlunda än alla andra som tränar på gymmet. Varför jag har tyckt detta varit jobbigt är för att jag känner att alla har så höga förväntningar på mig, alla tror att jag ska vinna, vad händer då om jag kommer sist? Kommer alla helt plötsligt tycka att jag är dålig då. Detta är någonting jag jobbar med varje dag, att försöka strunta i vad alla andra tycker för jag tävlar för min egen skull.

Men det som har varit jobbigast under denna tävlingssattsning är att aldrig ha energi, att ständigt känna sig deprimerad och ledsen av ingen anledning. Så jag längtar otroligt mycket efter att få äta mer mat så jag får energi och kan få ha ett normalt humör.

Lovisa frågar:

Hur ser du på det här med att tävlingsdieta och hur det kan komma i samband med anorexia? Har du fått några "bieffekter" av din diet som man kan få vid anorexia, ex mer kroppshår? Är du rädd för att trilla in på anorexiaspåret efter din tävling när du ska gå upp i vikt igen?

Att ha anorexia och att tävlingsdieta är två helt olika saker. När man har anorexia så bantar man, det gör absolut inte jag, jag dietar. Visst jag äter väldigt lite, men jag få fortfarande i mig den näring och vitaminer som kroppen behöver eftersom att jag äter rätt sorts mat. Hade jag bantat hade jag tappat alla mina muskler och då hade jag definitivt inte kunnat tävla. Sen ja, jag har fått bieffekter av min diet. Min mens försvann redan i augusti och det gör ju kroppen för att den går på sparlåga, så det är fullkomligt normalt faktiskt. Men det är nog det enda, jag har inte fått mer kroppshår eller något liknande. 

Jag är inte rädd för att trilla in på anorexiaspåret efter min tävling. Vi har pratat väldigt mycket om detta hemma och hela min familj kommer va väldigt noga med att jag börjar äta mer efter min tävling. Jag har till och med sagt till mamma att om jag börjar snåla med maten och få anorexiatankar så ska hon trycka i mig mat, men det tror jag inte hon kommer behöva göra. Min plan är att gå upp i vikt efter tävlingen, sen kommer det troligtvis vara svårt att acceptera den nya och lite rundare formen i början, men när jag blir gladare och starkare på gymmet så kommer jag nog inse att det är värt det. 

Saga frågar:

Har lite frågor kring hur din tävlingssatsning påverkar ditt vardagsliv med skola, sociala sammangang, familjerelationer osv..

Min tävlingssatsning påverkar mitt vardagsliv väldigt, väldigt mycket faktiskt. Allra mest skolan skulle jag vilja säga, dock läser jag väldigt få kurser i år vilket gör att jag har mycket håltimmar och hinner så träna mitt på dagarna. Jag är väl kanske inte den bästa på att plugga men det har jag aldrig varit, jag pluggar på det jag känner att jag tycker är kul. Det finns inte alltid energi till att plugga, då gör jag det bästa av situationen och i alla fall pluggar så jag får godkänt på ett prov. Egentligen så tror jag inte att tävlingssatsningen har påverkat min familjen eller kompisrelationer, jag följer med ut på restaurang om vi ska äta men jag äter min matlåda innan eller efter. Bara för att man går på diet så kan man inte stänga inne sig, jag umgås nästan mer med mina vänner nu under dieten för jag känner att jag behöver stöd från dom och det får jag verkligen. Jag följer alltid med på fest även om jag inte dricker alkohol, för jag kan festa och ha kul i alla fall. Så egentligen är det bara skolan som har påverkats negativt av denna satsning :)

Frågestund!

Nu är det inte ens tre veckor kvar till min tävlingsdebut, nämligen endast 19 dagar kvar. Det är inte alls långt, tiden går riktigt fort just nu. Jag tänkte att vi såhär nära tävlingsdebuten skulle köra igång en frågestund här på bloggen, jag kan tänka mig att det är en del som har funderingar och frågor som jag har missat att ta upp här på bloggen. Ni får fråga precis vad ni vill, om tävlingen, mig, träning, kost, ja you name it! Fråga precis vad ni vill och jag kommer att svara på alla frågor i ett förhoppningsvis långt inlägg! 

 

Läsarfråga om mina tankar kring rumpträning!

Emmy frågar:

Hej! Följt din blogg ganska länge nu och tycker det är jättemotiverande och peppande att läsa om din resa! :) Men har en fråga, känns som att du fokuserar mycket på att träna bröst och inte alls lika mycket fokus på gluteus? Tävlar inte själv och är inte så insatt i bikini fitness, men har fått uppfattningen av att rumpan är en ganska viktig muskel och bröst inte alls en lika viktig muskel? Hade varit intressant att läsa om hur du tänker kring det och prioritering av muskelgrupper.      

Hej! Kanonkul att höra att du gillar bloggen :) Du har helt rätt, i bikini fitness fokuserar man väldigt mycket på gluteus (rumpan) och brösten är inte alls en lika viktig muskel. Dock stämmer det inte att jag fokuserar mycket på att träna bröst, för det gör jag inte. Det är nämligen så att jag faktiskt tränar alla muskelgrupper precis lika mycket, jag lägger inte extra fokus på någonting faktiskt. De flesta som tävlar i bikini fitness tränar rumpan otroligt ofta men det gör inte jag, jag tränar allt precis lika mycket. Pass 1 - bröst, triceps, axlar, mage. Pass 2 - rygg, biceps. Pass 3 - Hela benen, inklusive rumpan. Dessa tre pass rullar på efter varandra så jag tränar faktiskt alla muskelgrupper lika mycket. Dock älskar jag att träna bröst, det är min favoritmuskelgrupp så därför kan det vara så att jag ofta skriver om det på bloggen. Jag gillar faktiskt inte alls att träna rumpan, jag vill träna tungt med mycket basövningar, inte stå o sparka i kablarna för rumpan, det känns ganska meningslöst. Men självklart tränar jag rumpan, två gånger i veckan, dock bloggar jag inte så ofta om det. Men jag kan säga att idag är det dags för ett helt rumppass!! 

Läsarfråga!

Hej Ebba! Kul att se hur du kämpar på med allt, riktigt starkt!! Undrar lite hur tankarna går kring tävlingssatsningen för dig. Funderar du på att göra en tävlingssatsningen igen om något/några år eller känner du att detta är en engånsgrej? Är dieten och allt omkring som du hade tänkt dig innan, eller är det tuffare än vad du hade förväntat dig? Tycker du är så duktig och det är kul att följa din resa!! :)


Hej! Synd att du valde att vara anonym men jag tackar vänligast för alla fina komplimanger, det värmer väldigt mycket. Jag kände att dessa frågor var väldigt långa och många vilket skulle leda till ett långt svar därför tycker jag att det kan passa med ett helt inlägg till just detta. Just nu kan jag inte tänka på om jag kommer tävla någon mer gång i framtiden, just nu lägger jag allt fokus på decembercupen och luciapokalen sedan får vi se vad som händer. Många som jag har pratat med som själva har stått på scen och tävlat säger att man blir beroende och måste göra det igen för det är så himla roligt. Kanske är det samma för mig, kanske inte. Jag kanske inte alls trivs att stå näst intill naken framför flera tusen människor och med domare som ska bedöma min kropp. Jag kanske till och med blir alldeles avskräckt efter decembercupen och därför inte vill ställa upp på luciapokalen, nu hoppas jag verkligen inte att det händer. Så som sagt jag kan inte säga nu om jag kommer tävla igen, det får vi helt enkelt se sen hur jag känner efteråt, något jag vet är att jag i alla fall aldrig kommer sluta med styrketräning.

Jag vet faktiskt egentligen inte om dieten och allt runt omkring är som jag hade föreställt mig, jag var verkligen superinställd på att det skulle bli jättejobbigt. Jag hade nog nästan ställt in mig på att jag skulle tycka maten var äcklig och att jag skulle gå runt hungrig hela tiden, det är helt tvärt om emot vad det har varit. Jag älskar verkligen all mat jag får äta, jag längtar till varje måltid och jag är näst intill aldrig hungrig eftersom att jag äter väldigt ofta men mindre portioner. Att mitt humör skulle vara som en berg-och dalbana var jag väl inte riktigt beredd på, det är verkligen sjukligt vilka humörssvängningar jag har. Jag mår aldrig ''normalt'', antingen är jag superledsen eller superglad. Så glad som jag är vissa dagar har jag nog aldrig varit förut. Jag har börjat uppskatta saker och ting väldigt mycket, ex i onsdags när  mamma och pappa köpte nya matlådor till mig, då blev jag alldeles överlycklig. Det hade ju inte varit en stor grej i vanliga fall men nu blir jag verkligen glad för minsta lilla, men jag blir även ledsen för mista lilla. Går någonting emot mig så känns det som att världen ska gå under. Så det är som sagt både och, jag hade ställt in mig på att det skulle vara sjukligt jobbigt, det är olika från dag till dag, men överlag känns det väldigt bra trots att energin ligger på noll.

Vad vill ni läsa?

Hej där! Det har gått ungefär två veckor utan träning och jag känner att det står väldigt still här på bloggen och uppdateras väldigt lite. Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om nu när jag inte tränar, jag gör heller inget roligare som jag kan skriva om. Jag tänkte kolla med er om det finns något speciellt ni vill att jag ska blogga om. Kommentera gärna med lite förslag så att jag får lite att skriva, undrar ni något så fråga gärna så lägger jag upp svaren i ett blogginlägg! Ha det bäst! :)

Läsarfrågor!

Hanna Frågar: Tycker det är jättekul att följa din utveckling! Väger du alltid din mat? Väger du den innan tillagning i så fall? :) vad är det jobbigaste med att ha kostschema tycker du?

Hej Hanna! Ja jag väger alltid min mat och det gör jag innan tillagning eftersom att råvarans vikt förändras efter tillagning beroende på fabrikat och tillagningssätt. Egentligen tycker jag inte att det är så jobbigt med att ha ett kostschema, jag tycker faktiskt det är jobbigt att inte ha det för då äter jag vad som helst och har inte koll på någonting. Men ibland kan det vara lite jobbigt när man ska iväg och måste ha med sig massa matlådor, men det löser sig alltid. Om jag åker in till stan med familjen så äter vi alltid på ett ställe där jag kan äta min egna mat. När jag sover över med kompisar brukar jag få ha med mig ganska mycket grejer, först middagsmatlådan sedan kvällsmaten och sedan frukosten till dagen efter, ska jag då göra en bananpannkaka har jag med mig min egna stekpanna eftersom man inte behöver något matfett när man steker i den. Ja det låter väldigt komplicerat men jag har vant mig så nu är det inga konstigheter för mig.

Frida frågar: Hej fina Ebba! Jag tycker att du är så otroligt duktig och en stor inspiration för mig. Jag själv tränar väldigt mycket och försöker äta bra men tycker det är riktigt svårt ibland. Dels för att jag har svårt för att låta mig gottigheter när jag blir sötsugen och dels för att övriga familjemedlemmar anser det som dumt och konstigt att äta matlådor och så när man väl får mat i skolan. Hur gjorde du för att klara av det? Hur kan du ha så bra disciplin? Sen har jag en till fråga. Såg att du går NA. Hur klarar du av att plugga och få bra betyg samt träna ordentligt? Tycker det är svårt att hålla det på en lagom nivå med träningen då jag ofta lägger mer tid på det än plugget. Kram!

Hej Frida! Vad roligt att höra att jag lyckats inspirera dig, det är precis därför jag har denna bloggen. Det är inte bara dina familjemedlemmar som anser att det är konstigt att ha med matlådor till skolan, mina föräldrar tycker inte om det över huvud taget. Jag har faktiskt ätit maten i skolan nu i höst när jag gått på diet, jag vet precis vad det är jag får äta så då har jag plockat ut det. Ibland däremot har jag tagit med mig matlådor, om det tex är pizza eller spagetti och köttfärssås då jag inte kan äta något av det. Många säger att jag har bra disciplin men jag skulle själv säga att jag har extremt dålig disciplin för jag vet inte vad ordet lagom betyder. Jag skulle så gärna vilja vara nyttig i veckorna och sedan unna mig lite grann på helgen men jag kan inte det för då unnar jag mig inte lite, då när jag väl får äta så äter jag allt jag ser. Därför brukar jag sätta upp mål på 3 månader där jag inte äter någonting onyttigt. Bara för att man går naturvetenskap betyder det inte att man är duktig i skolan eller en pluggnörd, jag valde natur för att jag tycker om matte, fysik, biologi och kemi. Jag har alltid haft svårt för ämnen som historia, samhäll, geografi osv därför skulle samhällslinjen inte vara något bra för mig. De ämnena som jag tycker om och engagerar mig i har jag betyg mellan C-A men ex religion och historia som jag avskyr har jag bara betyget E i. Ska jag vara ärlig så prioriterar jag ofta träningen före skolan, jag borde nog plugga mer men jag mår psykiskt dåligt när jag inte får träna och då klarar jag inte heller av att plugga. Så bara för att jag går natur betyder det inte att jag är smart och duktig i skolan för det är jag verkligen inte tyvärr, jag hade nog varit det om jag ansträngt mig lite mer. Kram!

Hur håller jag mig ifrån sötsug?

Det är ofta jag får frågan vad jag gör när jag blir sötsugen och vad jag brukar äta när det inträffar. Om jag ska ge er ett tråkigt svar så är det faktiskt så att jag varken gör eller äter någonting. Jag har ju mitt kostschema och det följer det till 100 % utan något fusk. Blir jag då sötsugen vid sjutiden på kvällen så vet jag att jag inte får äta min kvällsmat förens klockan åtta-halv nio. Men sen är det så att jag blir nästan aldrig sötsugen heller, just för att jag har regelbunda mattider vilket gör att mitt blodsocker ligger på en jämn nivå. En anledning till varför man blir sötsugen är för att blodsockernivåerna åker upp och ner som en berg- och dalbana när man inte äter regelbundet. De som skippar frukosten är därför ofta väldigt sötsugna, och skippa frukosten är verkligen det sista jag skulle göra, både för att jag tycker det är så otroligt gott med frukost och för att jag alltid är superhungrig när jag vaknar på morgonen.

I våras när jag inte hade någon pt utan hade mitt egna kostschema,(vilket jag egentligen inte hade något men jag hade sunt förnuft och visste vad jag stoppade i mig) så brukade jag äta knäckebröd med skinka, ost och gurka när jag blev sötsugen. Det kunde slinka ner fyra knäckebröd nästan varje kväll och hur bra är det? Då kunde jag lika gärna ätit en bit kaka kanske. Men ni som undrar vad ni kan äta istället för sötsaker när ni blir sötsugna är då mitt tips knäckebröd. MEN i måttliga mängder, det kan räcka med ett enda, och krydda inte på med för mycket smör.

Nu de senaste veckorna har det kommit fram väldigt mycket julgott i affärerna, pepparkakor, juleskum, glögg och julmust och det är något av det bästa jag vet. Jag blir otroligt sugen på allt det när jag är och handlar men jag tänker inte köpa något, jag tänker träna och äta som ett djur i ungefär sex veckor till och sen är min tid med Tobias slut. Vilket jag förövrigt mår riktigt dåligt över, hur ska jag klara mig utan att kunna slänga iväg ett mejl till honom när jag behöver tips och råd eller bara är lite deppig? Jag kommer troligtvis fortsätta hos honom även efter jul just för coachningens skull. Men när dessa sex veckor är slut, vilket bara är fyra dagar innan julafton, och jag har klarat sjutton veckor av hårt arbete(en veckas sjukdom) tänker jag åka till konsum och köpa både pepparkakor, julmust och juleskum och jag tänker verkligen inte ha dåligt samvete när jag äter det. För vet man att man har jobbat och kämpat hårt inför någonting så är man värd att unna sig ibland. Jag är verkligen ingen godismänniska men just juleskum, pepparkakor och julmust, där snackar vi grejer!!

Fråga om större och muskulösare ben

Lisa frågade:

Hej, jag vill fråga dig om hur man får tjockare ben, det är något som jag försökt få jättelänge via träning och att äta mer, protein mm samt göra squats och andra övningar för starkare ben, men tro det eller ej så känner jag bara att mina ben blir smalare och smalare. Det är verkligen inte det jag vill, och jag har ändå tränat till och från i ungefär 3 månader så det är konstigt känner jag haha!, har du några personliga tips? typ på övningar eller vad man ska äta, vad som funkar för dig?

 

Jag svarar:

Hej! Kul att du frågar, jag ska försöka svara så gott jag kan. Jag har alltid haft väldigt stora och muskulösa ben, riktiga fotbollsben, därför har jag aldrig haft detta problemet. 3 månader är inte lång tid och man kan därför inte förvänta sig så stora resultat. Dina ben blir inte grymt muskulösa på bara 3 månader, det tar tid. Troligtvis äter du inte tillräckligt mycket och bra mat för att din kropp ska kunna bygga muskler. För att bygga muskler bör du få i dig 2 gram protein per kilokropps vikt. Om du ex väger 60 kg ska du alltså få i dig 120 g protein. Bra proteinkällor är kyckling, ägg, tonfisk och kvarg. Det kan vara svårt att få i sig tillräckligt mycket protein och därför kan man få tillägga proteinpulver, men aldrig istället för mat. Det är även viktigt att du får i dig bra och långsamma kolhydrater vilket du bland annat hittar i råris och sötpotatis. För att bygga muskler i benen måste du köra tunga och hårda benpass. Jag skulle inte rekommendera löpning, visst det tränar benen men inte för ditt syfte. Riktigt bra benövningar är bland annat squats, frontböj, utfallsgång, benpress, legcurl för både fram- och baksida lår och raka marklyft. Lär dig tekniken i övningarna och när du väl har gjort det lägg på mycket vikt. Gör aldrig mer än 12 repetitioner, klarar du fler så ska du öka vikten. Gör gärna superset, dropset och många set. Ett tips för utfallssteg är att du istället för att stå på ett och samma ställe så kan du gå en lång sträcka. Inte 10 utfallssteg per ben, för det klarar man fler. Jag går 40 steg, 3 gånger. Utfallsgång på löparbandet är också riktigt bra, ställ in löparbandet på 2 km/h och bara gå. Det bränner kan jag tala om. Om dina ben klarar av det så kan du träna ben tre gånger i veckan, annars går det bra med två gånger. Bara kör på och se till att verkligen döda benen nere på gymmet men se även till att du får i dig tillräckligt med bra och nyttig mat. Jag hoppas jag gav svar på din fråga!!

 

Svar på fråga!

Sanna frågade: Vad har du till den omeletten? Skulle du vilja ge några recept på goda omeletter? :D

 

Svar: När jag äter omelett så äter jag den som den är, jag har alltså ingenting till. Har jag något så kan det vara några grönsaker, oftast cocktailtomater. Man behöver egentligen inte olika recept på omeletter för enklast är bara att först göra en omelett på ägg och vatten, eller ägg och mjölk, eller ägg och grädde. Jag använder mig alltid av ägg och vatten då det är det nyttigaste alternativet, jag kryddar även med svartpeppar. Sedan kan man lägga på precis vad man vill, man tar det man har hemma eller det man tycker är gott. Några exempel på vad man kan lägga på omeletten är tomater, ost, gräslök, purjolök, räkor, skinka, kassler, crabsticks förstekt bacon, svamp. Ja precis som du ser så går det egentligen med precis vad som helst. Jag har nästan alltid gräslök på och sedan något kött. Hoppas att detta var svar på din fråga! Glad

Svar på frågestunden del 2

Hur mycket äter du under en normal dag? Jag vet inte kalorimässigt hur mycket jag äter eftersom att jag inte räknar kalorier. Men ungefär såhär ser en matdag ut för mig:

Frukost: 1 kokt ägg, en kopp grönt te och havregrynsgröt med banan och lättmjölk.

Mellanmål: En frukt

Lunch: Det som bjuds på i skolan. Är det t.ex pizza, något onyttigt eller något jag inte tycker om har jag med mig matlåda, oftast med lax eller kyckling.

Mellanmål: En smoothie på kvarg, bär, ägg, proteinpulver och havregryn

Middag: Fullkornris/bulgur eller potatis, aldrig pasta! Något kött till, men aldrig sås. Ska jag äta något som ska vara krämigt eller ''såsigt'' använder jag mig av kvarg.

Kvällsmat: Jag hinner oftast bli hungrig innan jag går och lägger mig så då äter jag 2 havreknäckebröd med ost och gurka och till det grönt te.

Hur ser du din framtid? Det är så himla svårt att säga, jag hoppas i alla fall att jag jobbar som Pt, idrottslärare eller polis.

Vad tål du inte och vad stör du dig på? Omogna personer!!

Bästa tips för att gå ner i vikt? För att gå ned vikt måste man ligga på ett kaloriunderskott. Jag tycker inte att man ska tänka så mycket på den där siffran, träna stenhårt och du kommer få en snyggare kropp, siffran som står på vågen är bara som en liten bonus.

Vilka är dina bästa vänner? Just nu umgås jag mest med Elin, Evelina, Ellen och Sofia som går i min klass och jag ser nog dom som mina bästa vänner men Tova och Therese är en tjejer som jag berättar allt för och litar på till 110 %

Vad har du för krav på en kille? Jag har egentligen inte så stora kvar eftersom jag har jätte dåligt självförtroende och tror aldrig att jag kan få bättre än jag egentligen kan få. Men min drömkille är några år äldre, lång, rolig, muskulös(specielt om benen), mogen och vågar att ta för sig.

Har du "ätardagar" isåfall hur ofta och vad äter du? Ja det har jag, varje fredag äter jag ca 2-3 dl pistagenötter!!

Är det sant att man blir tjock av att äta sent på kvällen? Nej det är en myt! Många har oregelbunda måltidsvanor och blir då väldigt hungriga på kvällen och äter förmycket då. Det viktigaste är det totala energiintaget över dagen och att försöka ha så regelbundna måltidsvanor som möjligt för att minska risken att äta för mycket när man väl äter.

Är grönt te så nyttig som vissa säger & vad gör det i så fall? Koffeinet i grönt te ökar ämnesomsättningen och innehåller även EGCG (en antioxidant), som stimulerar nervsystemet och som hjälper till att förhindra cancer. Ökad ämnesomsättning gör att man förbränner maten snabbare och ska då leda till viktnedgång.

Vad blandar du dina proteinshakes med? Vatten

Hur är du som person? Jag skulle säga att jag är en person som alltid är glad och bryr mig om folk i min omgivning men jag är även en person som stör sig väldigt lätt på personer. Jag frågade mina kompisar hur jag är som person och dom sa: Envis, målinriktad, bestämmd, lättiriterad, står för vad jag tycker.

Har du några tips på övningar för armar, mage och ben man kan göra hemma, utan att behöva gå till gym och använda maskiner? Mage: situps, crunches, twist, fällkniven och plankan. Armar: alla olika sortes armhävningar, dips på bänk och hoppmasken. Ben: utfallsgång, knäböj, rumpkick, bäckenbenslyft, tålyft, jägarsits/90º mot vägg och ryggplankan.

Hur länge har du gymmat? På mitt gym får man börja träna året man fyller 16, alltså kunde jag börja i januari 2013. Hela våren tränade jag stenhårt men kunde inte så mycket, jag tränade fel och det kändes inte seriöst. I september 2013 började mitt riktiga träningsliv med mer kunskap och allting kändes mer seriöst.

Tror du att du alltid kommer fortsätta träna som du gör nu? Eller när kommer du känna dig "färdig" med gymmet? Jag tror faktiskt att jag kommer fortsätta träna som jag gör nu under en lång tid och jag hoppas att jag kommer fortsätta hela livet. Jag har verkligen hittat något som jag tycker om och tycker är roligt. Jag tränar inte bara för att få en snyggare kropp utan jag tränar för att jag tycker det är roligt och väldigt bra för hälsan. Jag tränar inte för att jag måste, det är min livvstil!

Hur mycket gör egentligen kosten när man tränar? Kosten omringar ca 70 % av dina resultat.

Vad ångrar du att du gjort i ditt liv? Att jag var arg på mamma och pappa när dom blev tillsammans igen efter att varit skilda i 7 år.

Vilka träningskläder föredrar du och varför? Jag använder alltid funktionstights för att det är bra för knäna, om jag springer i shorts får jag otroligt ont i knäna. Sedan tycker jag det är viktigt att ha t-shirts och linnen i ett material som svettas, alltså inte bomull. Jag tycker om tighta färgglada linnen för dom blir man glad av.

Svar på frågestunden del 1

Super kul att jag har fått så himla många frågor. Jag kommer att dela upp svaren i två inlägg och här kommer första. En hel del frågor är ganska svåra att ge ett kort svar på så därför kommer jag att göra det till enskilda inlägg.

Vad följer du för inspirations personer? Oj det följer jag många, bl.a Linn och Lina Larsson. Vilma Tuomela och ganska många som likar ''getyoudreambody'' på instagram.

Några andra träningsformer du vill testa på? Jag är lite sugen på att prova på crossfit, men annars är jag riktigt nöjd med att styrketräna på gymmet för det är där jag kan prestera och ta ut mig mest.

Hur mycket skillnad gör en PW/ingen PW? All träning är bättre än inget

Hur mycket starkare har du blivit? Jag har blivit ganska mycket starkare och jag känner mig även starkare än förut. Hur mycket är riktigt svårt att säga, men jag har ökat med 50 kg i benpress sen i september, men då pressade jag mig inte tillräckligt heller så det blir svårt att jämföra. Men jag har ökat både tyngden, repetionerna och seten ganska mycket så resultat har jag i alla fall fått.

Vill du ha en PT? Ja, jag har faktiskt tänkt att skaffa mig en pt, men jag får se när jag gör det eftersom att jag snart ska opereras och då kommer jag inte kunna träna. Om jag skaffar mig en pt så blir det nog i vår.

Vill du bli PT? Ja det är mitt absoluta drömyrke, men jag tror inte att jag har tålamod till det tyvärr.

Hur långt är ett pass för dig? ca 1 timme, jag tränar aldrig mer än 1 timme för gör man det har man inte tagit i tillräckligt under första timmen.

Skulle du kunna överväga att skaffa ett fitness insta konto? Det vet jag inte, jag tycker att bloggen tar tillräckligt med tid och jag skulle varken ha tid eller ork till att ha ett fitness instagram konto också.

Vad är ditt mål med träningen? Att bli starkare och få en bättre fysik.

Har du någonsin känt att du tränat fel? Ja, i våras tränade jag ganska mycket fel. Jag tränade hela kroppen varje dag och fick därför inga resultat. Kroppen måste vila. Även när jag provar nya övningar så kan jag känna att jag gör fel, men efter några gånger så brukar jag ha fått in tekniken.

Är det möjligt att bli fit/få sin drömkropp innan juni? det är runt 4 månader, och hur ska man gå till väga? Det beror helt på, alla har olika förutsättningar. 4 månader är ganska lång tid och sköter man sin kost och träning till 100% så ska man lätt hinna få en vältränad kropp till sommaren. Du måste verkligen tänka på vad du äter, skippa alla snabba kolhydrater, och onödiga fetter. Träna stenhårt varje dag och inte skippa några träningpass. Sätt upp rimliga mål, och fundera över vad det är du vill med din träning.

Det verkar som att du tränar väldigt mycket ben, varför gör du det? Två gånger i veckan vet jag inte om det är så mycket, men ja ben är det jag tränar mest. Jag gör det för att jag tycker det är roligast och träna ska vara roligt!! Sen tycker jag att det är grymt snyggt med stora benmuskler och en stor rumpa.

Hur ser ditt träningsschema ut? Jag har precis ändrat träningsschema, så nu ser det ut såhär: + att jag varje morgon och kväll gör så många chins jag orkar.

Måndag: rygg och biceps

Tisdag: bröst oh triceps

Onsdag: ben och rumpa

Torsdag: kondition

Fredag: axlar och mage

Lördag: vilodag

Söndag: ben och rumpa

Hur lång tid tar det innan man börjar se resultat? Det beror helt på hur hårt man tränar och hur bra man sköter sin kost, många vill ha resultat ganska fort och tränar då för hårt i början vilket kan leda till skador. Man brukar säga att man kan se resultat efter sisådär 8-12 veckor.

Hur ser din drömkropp ut, beskriv eller lägg ut bild, och hur långt ifrån är du att nå den? Oj vad svårt att beskriva, när jag inte knappt vet själv. För när jag nått mitt mål som jag har nu så kommer jag sträva ännu högre. Jag vill ha en riktigt vältränad rygg, med synliga ryggmuskler och samma med armarna. Ett platt mage, men inte med magrutor för det tycker jag inte är särskilt snyggt. Framför allt, vältränade ben men inte förstora, med en rund och fin rumpa. Om det inte kommer en massa hinder emellan utan att jag får resultat i samma takt som jag fått nu, så kan jag nog ha en ganska vältränad kropp till sommaren/hösten. I sommar kommer det nog bli mycket slarv därför vet jag inte exakt.

 

Frågestund!

Jag tänkte ha en klassisk frågestund där jag svarar på era frågor. Fråga vad ni vill, om träning, kost, hälsa eller om varför inte om mig. Jag svarar när jag tycker att jag fått tillräckligt många frågor, kanske svarar jag redan ikväll! Frågorna ställer ni i en kommentar i detta inlägget.